Als kind vind je alles wat zoet is lekker. Zo kocht mijn moeder iedere week een zakje snoep voor mijn zus en mij. Mijn zakje snoep ging vaak al binnen 1 dag op. Het besef dat ik vervolgens de hele week geen snoep meer kon eten kwam altijd te laat. Gelukkig heb ik die dagelijkse shot suiker niet meer nodig en maak je mij er eigenlijk ook helemaal niet blij mee. Onlangs had ik zwarte bessensap nodig voor stoofpeertjes en had ik een half flesje sap in mijn koelkast staan. Ineens moest ik denken aan mijn lievelingstoetje van vroeger: Haagse bluf!
Ben je een zoetekauw en gek op toetjes dan moet je dit toetje maar eens uitproberen. Het luchtige en lichte schuim combineert heerlijk bij yoghurt, hangop of pudding.
Dit heb je nodig
… voor 4 personen
een half flesje zwarte bessensap
1 eiwit
2 eetlepels suiker
Doe het eiwit samen met de bessensap en suiker in een kom en klop het geheel met behulp van een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtig schuim hebt. Verdeel de Haagse bluf over 4 glazen en serveer met yoghurt, hangop of pudding.
One thought on “Haagse bluf”