Lunch

Kip saucijzenbroodjes

Deze kip saucijzenbroodjes zijn heel erg lekker om tijdens de lunch te nuttigen, maar je kunt ze natuurlijk ook gezellig in stukjes snijden en serveren tijdens een borrel. Voor deze broodjes maak ik een farce van o.a. kipfilet, rode peper, gember en soyasaus. Lekker met een dipsaus van chilisaus of soyasaus en wat fijngesneden rode peper.

Dit heb je nodig
… voor 8 broodjes

Voor de farce
3 kipfilets, fijngesneden
2 lente ui, fijngesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 cm gember, geraspt
1 knoflookteentje, geperst
rasp en sap van een halve limoen
1 eiwit
scheutje room
1 eetl. soyasaus
1 witte oude boterham, verkruimeld

2 eetl. fijngesneden bieslook
8 plakjes bladerdeeg
1 eigeel
sesamzaadjes
soyasaus
rode peper, fijngesneden
chilisaus

Doe alle ingredienten voor de farce in een grote kom en meng dit goed door elkaar. Pureer de farce met behulp van een staafmixer glad. Meng hierna de bieslook door de farce en zet apart.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de farce in een dunne reep over het midden van het plakje deeg. Verdeel boven de farce een dunne streep chilisaus. Dit gaat het makkelijkste met een knijpfles chilisaus. Heb je die niet in de kast staan, dan kun je de saus met behulp van een theelepel boven de farce verdelen. Vouw het deeg dicht en druk de randjes goed aan (eventueel met behulp van een vork, dat ziet er ook nog eens leuk uit). Leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat en bestrijk deze met een los geklopt eigeel en bestrooi met wat sesamzaad. Zet de broodjes voor 30-45 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer de broodjes met de soyasaus en rode peper en met chilisaus.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close