Knoflook, een van de smaakmakers die in geen enkele keuken mag ontbreken. Ik gebruik knoflook in bijna al mijn gerechten, maar minder vaak als hoofdsmaakmaker. Onlangs maakte ik een Spaanse knoflooksoep met heel veel knoflook. Ik hoor je denken “knoflook als hoofdbestanddeel?” Ja hoor, dat kan prima! Dus een mooi excuus om weer iets te maken met veel knoflook. Dat werd dus knoflook borrelbrood.
We kennen volgens mij allemaal wel de afbak stokbroden gevuld met knoflook die je in de supermarkt kunt kopen. Super lekker, maar ook heel easy om zelf te maken dat het eigenlijk zonde is om deze uit de supermarkt mee te nemen. Het knoflookmengsel maak je van knoflook, peterselie en wat olijfolie. Snijd het stokbrood in, vul met het knoflookmengsel en bak dit vervolgens af in de oven. Voilà! Uw zelfgemaakte knoflookbrood.
Doe de knoflook, peterselie en olijfolie in een hoge kom en meng dit met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg wat extra olijfolie toe als het mengsel wat te dik is. Verwarm de oven voor op 180-200 graden (afhankelijk van het stokbrood dat je gebruikt). Snijd het brood in de breedte in en vul de inkepingen met het knoflookmengsel. Wikkel het brood in aluminiumfolie en bak voor 5 minuten af in de oven. Haal het stokbrood vervolgens uit het aluminiumfolie en bak deze nog 5 minuutjes of meer tot deze bruin en knapperig is.Knoflook borrelbrood
Print recept
Ingrediënten
Zo maak je het