Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Nasi van bloemkoolrijst met kip

Je kon gisteren lezen hoe ik zelf mijn eigen bloemkoolrijst maakte. Een super eenvoudig klusje, en ideaal als je eens geen koolhydraten wilt eten. Ik ben dol op aardappels en brood, maar ik merk toch wel dat het mij heel snel een opgeblazen gevoel geeft. Daarom heb ik er zelf veel baat bij als ik de koolhydraten af en toe buiten de deur laat. En dan is deze bloemkoolrijst met kip een goed alternatief. Lekker bij een pittige curry of in deze nasi van bloemkoolrijst met kip en zoetzuur. 

Je kunt de bloemkoolrijst ook bij de AH kopen, maar nogmaals, het is echt een fluitje van een cent. Als je een keukenmachine hebt dan is dit klusje binnen 5 minuten geklaard. Hier lees je hoe je zelf je eigen bloemkoolrijst kunt maken. 

Ik combineer deze nasi van bloemkoolrijst met kip met snijboontjes en zoetzuur van komkommer en rode ui. Wil je ook zelf je eigen zoetzuur maken? Je kunt hier lezen hoe je dit klusje klaart. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Nasi van bloemkoolrijst met kip

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediƫnten

  • bloemkoolrijst
  • 350 gram kippendij
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 x een duimlengte verse gember, geraspt
  • piment
  • 5 spices kruidenpoeder
  • een halve theelepel trassie
  • verse selderij
  • zoute ketjap
  • zoete ketjap
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

We gaan als eerste met de kip aan de slag. Pak een ovenschaal en schenk hierin 2 eetlepels zonnebloemolie. Meng de zonnebloemolie met 2 eetlepels zoute ketjap en 1 eetlepel zoete ketjap. Voeg 1 theelepel 5 spices kruidenmix toe.

2

Pers er een knoflookteentje bovenuit en schil de gember en rasp deze boven de ovenschaal.

3

Breng de marinade op smaak met peper en zout en leg de kippendijen in de ovenschaal en bedek de kip met de marinade.

4

Bedek de schaal met folie en zet deze voor 1 tot 3 uur in de koelkast om te marineren.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden.

6

Haal de ovenschaal met kip uit de koelkast en zet deze in een voorverwarmde oven. Bak de kip in ongeveer 30-45 minuten gaar. Draai de kip af en toe even om.

7

Voor de bloemkoolnasi snipper je de ui en knoflook fijn.

8

Voeg een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg vervolgens 2 theelepels piment, zwarte peper, trassie en gember toe. Fruit 2 minuten op laag vuur.

9

Voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe samen met 3 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap. Zet het vuur hoger en roer alles goed door elkaar.

10

Snijd de selderij fijn en voeg dit aan de nasi toe.

11

Serveer de nasi met de kip, boontjes en zoetzuur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.