Ontbijt

Ontbijtbakjes uit de oven

Goedemorgen allemaal! Wat een saaie grijze dag is het vandaag… Het ideale weer voor een lazy sunday als je het mij vraagt. Lekker lang in bed blijven liggen, rustig ontbijten, krantje lezen, koffie drinken bij ouders, filmpje kijken…  Ik ben dol op deze dagen. Helemaal als het buiten dus zo grijs en grauw is.

Vanmorgen maakte ik deze gezellige ontbijtbakjes uit de oven van bruin brood, zalm en ei. Ik vind de combinatie van gerookte zalm en ei zalig! Het brood wordt in de oven lekker knapperig en na een kleine 10 minuten is het ei nog een beetje vloeibaar. Precies zoals ik het lekker vind. Als je niet van zalm houdt dan kun je ook een mooie plak ham gebruiken. Je kunt het ei van tevoren klutsen en aanvullen met kaas, spek en verschillende groenten. Variatie genoeg dus!

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 boterhammen, zonder korstjes
2 eieren
gerookte zalmsnippers
platte peterselie, fijngesneden
peper & zout
olijfolie
2 ovenschaaltjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met een klein laagje olijfolie. Je kunt ook prima een muffinvorm gebruiken om deze ontbijtbakjes te maken. Druk het brood in de vormpjes en druk de randen goed omhoog. Anders loopt het ei straks weg en dat wil je niet.

Leg wat gerookte zalmsnippers op de bodem en breek hierboven een ei. Bestrooi de bakjes met wat peper en zout en zet voor 10 – 15 minuten in de oven. Bestrooi met wat peterselie en serveer direct.

 

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close