Panna cotta met chocolade en sinaasappel
Onlangs kreeg ik van Mehmet een reep Lindt’s chocolade cadeau. Een leuke uitdaging voor mij om hier een leuk recept bij te bedenken zonder die heerlijke reep meteen soldaat te maken. Meer over Mehmet en zijn fantastische winkel lees je hier. Vandaag maak ik panna cotta met chocolade en sinaasappel.
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
een reep goede chocolade, bijvoorbeeld van Lindt’s
250 ml. slagroom
20 gr. suiker
vanillestokje
2 blaadjes gelatine
2 eetlepels citroensap (vers)
sinaasappel
Week de blaadjes gelatine voor 5 minuten in ruim water. Kook de slagroom samen met suiker en 1 eetlepel citroensap en het merg van 1 vanillestokje. Haal de pan van het vuur en roer de gelatine door het mengsel en koel af door het mengsel in een bak koud water te zetten. Wanneer het mengsel goed is afgekoeld en langzaam dikker begint te worden giet je het in leuke schaaltjes. Plaats deze afgedekt in de koelkast voor minimaal 4 uur om op te stijven.
Snijd partjes van de sinaasappel en decoreer hier de panna cotta mee. Serveer met wat gezellige chocolade schaafseltjes.
2 thoughts on “Panna Cotta”