Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Snelle nasi met kipspies

Als je weinig tijd hebt om te koken dan is dit recept ideaal en ook nog eens budget proof. Het inkopen van de ingrediënten kost je amper iets, want het meeste vind je (hopelijk) wel terug in de keukenkastjes. Denk aan rijst, knoflook, kerrie, ketjap en soja. Verder is er niet heel veel meer nodig om dit simpele, maar toch smakelijke gerecht klaar te maken.

Ik vind het heerlijk om nasi te combineren met kroepoek. En dan het liefst de pikante cassave. En om het helemaal simpel te houden kun je ervoor kiezen om de kant en klare pindasaus te gebruiken. Hier hoef je alleen maar wat water bij toe te voegen en zachtjes aan de kook te brengen. Wil je zelf aan de slag gaan met je eigen pindasaus? Check dan even deze link. Hier beschrijf ik stap voor stap hoe je een heerlijke pindasaus maakt. 

Deze nasi maak ik met slechts een aantal ingrediënten. Denk aan zilvervliesrijst, iets wat ik altijd standaard in mijn keukenkastje heb staan. Daarbij gaat prei, paprika, knoflook, rode peper, trassi, ketjap, soja en kerrie. Ideaal, want los van de prei en paprika heb ik eigenlijk alles op voorraad. Ik moet dus alleen even naar de slager voor wat kip, en naar de groenteboer voor prei en paprika. 

De kip marineer ik in een mengsel van ketjap en soja. Dat kan 15 minuten, maar mag ook een hele werkdag in de koelkast marineren. Kijk maar even wat jou het beste uitkomt. Smullen gaan we sowieso! Leftovers vries je heel gemakkelijk in. Ik doe de overgebleven nasi, want ik heb altijd teveel, in bakjes met een sticker waarop ik de inhoud en datum noteer. De volgende keer hoef ik dan alleen maar wat pindasaus op te warmen, een eitje te bakken en in principe heb je dan al een hele maaltijd. Ik vind het lekker om deze nasi te combineren met wat gebakken uitjes en zoetzuur. Denk hierbij aan augurken of atjar tjampoer. 

Eet je liever vegetarisch? Vervang de kipspies dan voor een gebakken spiegelei of een gekookt eitje. Ook mega lekker! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Nasi met kipspies

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 1 hele prei
  • 1 teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • 1/3 theelepel trassi
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 theelepel soja
  • 1 paprika
  • 1 bakje sate saus
  • sate prikkers
  • gebakken uitjes
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd als eerste de kip in blokjes. Marineer de kip in 1 eetlepel ketjap en 1 eetlepel soja voor minimaal 15 minuten.

2

Week de sate prikkers in een bakje met water zodat ze tijdens het bakken niet verbranden.

3

Snijd de paprika in blokjes. Rijg de kip om en om met de blokjes paprika op een prikker.

4

Kook 1 liter water in de waterkoker.

5

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.

6

Snijd de prei in dunne reepjes en snijd de knoflook fijn.

7

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de spiesjes rondom gaar en bruin

8

Verhit ondertussen ook in een wok en fruit hierin de prei een paar minuten. Voeg hierna de knoflook en rode peper toe.

9

Giet vervolgens de rijst af en doe deze in de wok. Voeg 1 theelepel kerriepoeder toe en bak 2 minuten aan.

10

Voeg dan 3 eetlepels ketjap toe en bak het geheel op hoog vuur aan. Breng op smaak met peper en zout.

11

Bereid de sate saus volgens de instructies op de verpakking.

12

Serveer de kipspiesjes met de nasi, sate saus en gebakken uitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.