Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 49

Hallo iedereen! Zo, na een week van radiostilte heb ik toch maar een wat tijd vrijgemaakt om weer iets op mijn blog te plaatsen. Ik heb momenteel wat moeite om mijn balans te vinden tussen mijn normale werk, Blije Bietjes en privé. Voor mijn huidige baan werk ik vaak onregelmatig, wat soms inhoudt dat ik drie avonden in de week pas om 11 uur ‘s avonds thuis ben. Iets wat ik helemaal niet erg vind, maar het koken schiet er dan wel bij in. En zo ook de recepten voor op de blog. Iets waar ik mij enorm aan stoor, want ik wil het liefst alles zo goed mogelijk doen en mijn grote wens is om iedere dag content op de blog te plaatsen. Maar is dat wel realistisch als je al 40 uur per week werkt? Ik begin er steeds meer achter te komen dat dat een illusie is. En dat vind ik soms best moeilijk. 

Dus dan wordt het tijd om eens goed na te denken over je dromen en ambities. Waar liggen die? Wat wil ik het komende jaar bereiken? En waar wil ik over 5 jaar staan? Deze vragen stel ik mezelf de afgelopen tijd heel erg veel. Af en toe best wel vermoeiend, dus heb ik met mezelf afgesproken dat ik mijn doelen voor het komende jaar ga opschrijven. Aan de hand van deze punten ga ik een actielijst en planning maken. Ik hoop dat dit mij wat meer rust gaat geven. 

Ook het ‘nee’ leren zeggen blijft een puntje waar ik aan moet blijven werken. Ik pak alles heel enthousiast aan, zonder er even bij stil te staan of deze werkzaamheden mij gaan brengen tot waar ik wil komen. En of het überhaupt wel past in mijn agenda. Herkennen jullie dit? 

Blije Bietjes is mijn toekomst en mijn droom is om hier, uiteindelijk, fulltime mee aan de slag te gaan.  Wist je al dat ik inmiddels ruim 6000 likes op Facebook heb verzameld en dat er nu een heel toffe winactie online staat? Ik geef namelijk voor 2 personen een gratis kookworkshop weg! 

Nu maar aan de slag met het weekmenu voor aankomende week!

Meatless Monday – Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Een heerlijk vegetarisch pastagerecht! Deze pasta arrabiata staat binnen een mum van tijd op tafel. Het rode pepertje warmt je heerlijk op. Meer heb je toch niet nodig tijdens deze koude dagen?

Dinsdag – Zigeuner zuurkool

zigeuner zuurkool

Wanneer het buiten kouder wordt krijg ik veel meer zin in stevig eten. Hebben jullie dat ook? Deze zigeuner zuurkool schotel is een gerecht waar ik super blij van wordt tijdens deze koude dagen. 

Woensdag – Hongaarse goulash soep

Hongaarse goulashsoep

Goulashsoep is net als erwtensoep altijd een goede idee wanneer het buiten fris en guur weer is. Deze rijkgevulde soep geeft je precies waar je naar op zoek bent! 

Donderdag – Pittige kip met ananas

pittige kip met ananas

Binnen 30 minuten staat deze heerlijke pittige kip met ananas, rijst en zoetzure komkommer op tafel. Een gerecht wat ik al mijn hele leven eet, en waar ik nog steeds heel blij van kan worden 🙂 

Vrijdag – Zalmburgers

zalmburgers

Deze zalmburgers maakte ik in mini variant, maar doen het natuurlijk ook prima in XL formaat. Een lekker en makkelijk gerecht om je weekend mee in te luiden! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.