Lunch/ Pasta, pizza

Pizzawrap met blauwe kaas

pizzawrap

Voor Castello Nederland mocht ik onlangs aan de slag met de Castello Danablue Crumbled. Ik maakte een pizzawrap met deze super lekkere kaas. Deze blauwe kaas was mij al bekend, maar het fijne aan deze nieuwe variant is dat de kaas al verkruimeld is en in een handig afsluitbaar bakje zit. De kaas strooi je dus heel eenvoudig over je gerecht of salade. Ideaal!

Wat werd het?

Ik maakte een snelle en eenvoudige pizzawrap van volkorenwraps en een zelfgemaakte tomatensaus. Een heerlijk eenvoudig lunchgerecht en toch net even iets anders dan de standaard bruine boterham met kaas.

Pizzawrap met blauwe kaas

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 volkorenwraps
  • Castello Danablu Crumbled
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • basilicum
  • tijm
  • knoflook
  • ui
  • 1 tomaat
  • spinazie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de ui in blokjes en fruit deze een paar minuten aan in wat olijfolie.

3

Snijd of pers 1 knoflookteentje en fruit ook deze even kort aan.

4

Snijd een handje basilicumblaadjes grof en doe deze samen met wat takjes tijm bij de saus.

5

Voeg de tomatenblokjes toe en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur vervolgens laag en laat de saus 15 minuten pruttelen. Blender de saus met behulp van een staafmixer glad en breng op smaak met peper en zout.

6

Verhit een wokpan met wat olijfolie en bak hierin de spinazie en 1 teentje knoflook tot de spinazie geslonken is.

7

Schep de spinazie in een vergiet en laat dit even staan om het vocht uit de spinazie kwijt te raken.

8

Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakjes.

9

Bestrijk de wrap met een laagje van de tomatensaus. Bekleed de pizza met de spinazie, plakjes tomaat en natuurlijk de Castello Danablu Crumbled. Deze kaas is al voor je verkruimeld en strooi je heel eenvoudig over je pizza. Ideaal!

10

Leg wat bakpapier op een bakplaat en leg hier de pizza’s op.

11

Bak de pizza’s ongeveer 10-15 minuten af in een voorverwarmde oven.

12

Haal de pizza’s uit de oven wanneer de kaas gesmolten is en garneer met nog wat extra blaadjes basilicum.

13

Eet smakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 21 – Blije Bietjes
    22 mei 2017 at 14:26

    […] Meatless Monday – Pizzawrap met blauwe kaas […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close