Lunch

Flatbread

Flatbread van yoghurt & bloem

Als je nog nooit zelf brood hebt gemaakt dan is dit flatbread ideaal om eens mee te experimenteren want dit kan eigenlijk niet fout gaan. Dit platte brood bak je in een koekenpan en het deeg maak je van bloem, yoghurt en zout. Zo simpel is het, een kind kan de was doen! Dit basisrecept is al heel lekker, maar je kunt het deeg ook opvrolijken met kruiden zoals rozemarijn, rode peper, komijn of chili. 

Dit heb je nodig
… voor 6 stuks

150 gr. bloem
125 ml. yoghurt
snufje zout

Meng bloem, yoghurt en zout en kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Strooi voldoende bloem op je werkblad en verdeel het deeg in 6 balletjes. Rol de balletjes met een (met bloem bestoven) deegroller uit in een rondje van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin het brood ongeveer 1 minuut per kant. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken. Serveer bij voorkeur warm.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Flatbread met gerookte zalm | Blije Bietjes
    24 oktober 2015 at 13:09

    […] vorige post liet ik je weten hoe simpel en snel je dit platte brood zelf maakt. Het recept vind je hier. Je kunt dit flatbread ook gebruiken als alternatief voor tortilla’s of als basis voor een […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?