Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Flatbread

Flatbread van yoghurt & bloem

Als je nog nooit zelf brood hebt gemaakt dan is dit flatbread ideaal om eens mee te experimenteren want dit kan eigenlijk niet fout gaan. Dit platte brood bak je in een koekenpan en het deeg maak je van bloem, yoghurt en zout. Zo simpel is het, een kind kan de was doen! Dit basisrecept is al heel lekker, maar je kunt het deeg ook opvrolijken met kruiden zoals rozemarijn, rode peper, komijn of chili. 

Dit heb je nodig
… voor 6 stuks

150 gr. bloem
125 ml. yoghurt
snufje zout

Meng bloem, yoghurt en zout en kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Strooi voldoende bloem op je werkblad en verdeel het deeg in 6 balletjes. Rol de balletjes met een (met bloem bestoven) deegroller uit in een rondje van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin het brood ongeveer 1 minuut per kant. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken. Serveer bij voorkeur warm.

 

One thought on “Flatbread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.