Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Roti

Roti is een populair afhaalgerecht geworden sinds de Surinamers in de jaren 70 naar Nederland emigreerde. Deze mensen lieten ons kennismaken met de Surinaamse keuken en vandaag de dag zijn deze gerechten niet meer weg te denken uit onze keuken. Zelfs Knorr heeft er een Wereldgerecht van gemaakt. Een zakje kip marinade en een zakje voor de saus. Beetje water erbij, roeren, bakken en klaar is je gerecht. Dat heeft natuurlijk niets meer met koken of traditionele smaken te maken en gaat voornamelijk om gemak. En dan geven ze er ook nog eens 1,8 gram zout per portie bij cadeau.

Oh… En volgens Knorr hoort een ei er niet bij want die hebben ze gewoon helemaal weg gelaten in het recept. Beetje jammer! Wil jij roti zoals het hoort? En dus met ei en minder zout? Dan moet je dit recept een keertje maken. Je likt je vingers er echt bij af!

Roti

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, uitgeperst
  • 4 aardappels, geschild en in vieren gesneden
  • 300 gram sperziebonen of kousenband
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 madame jeanette pepers
  • 40 gram masala
  • 1 tl. komijnzaad
  • peper en zout
  • 300 ml. kippenbouillon
  • 4 eieren
  • 4 roti vellen
  • zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin 2 eetlepels zonnebloemolie.

2

Bak de kip bruin en voeg vervolgens de gesneden ui en 4 uitgeperste teentjes knoflook toe.

3

Bak 2 minuten mee en voeg vervolgens de masala, peper en zout en komijnzaad toe.

4

Voeg na 2 minuten de blokjes tomaat toe en bak dit ook 2 minuten mee. Blus alles af met de kippenbouillon en breng aan de kook.

5

Draai het vuur laag en voeg de aardappelen en pepers toe. Laat alles drie kwartier zachtjes stoven. Verwijder hierna de pepers en proef de saus. Breng indien nodig op smaak.

6

Kook de eieren in 5 minuten en koel af in een bak met ijswater (of in een gootsteen vol koud water). Pel de eieren voorzichtig en dep droog.

7

Bak de eieren in ruim olie aan beide kanten lichtbruin. Leg de eieren even op een keukenpapiertje en voeg hierna toe aan de saus.

8

Verhit wat olie in een wokpan en snijd de kousenband of sperzieboontjes in stukjes.

9

Bak dit samen met 1 teentje knoflook en voeg na 3 minuten een klein scheutje water toe om het garingsproces wat te versnellen. De boontjes zijn in ongeveer 5-10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte). 

10

Meng de boontjes door de saus.

11

Verwarm de roti vellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel op ieder bord de kip, aardappels, ei, kousenband en lekker veel jus. Serveer samen met de roti vellen.

12

Eetsmakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.