Vis

Kabeljauw met erwtjes

kerst hoofd

Onlangs maakte ik beurre noisette. Deze hazelnootboter is heerlijk in combinatie met vlees, maar smaakt ook fantastisch lekker bij een stukje witvis zoals bijvoorbeeld kabeljauw. Ik maakte hierbij een stamppotje van erwtjes en Parmezaanse kaas. En dit bleek een smakelijke combinatie te zijn. Je kunt de beurre noisette natuurlijk prima weglaten, dan heb je een super gezonde maaltijd met weinig ingrediënten.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 kabeljauwhaasjes
500 gram aardappels, geschild en in stukjes gesneden
300 gram diepvrieserwten
4 bosuien
citroenrasp
parmezaanse kaas
melk
peper & zout
olijfolie

Kook de aardappels gaar en blancheer de erwtjes voor een paar minuten in kokend water. Giet de erwtjes af en zet apart.

Dep de kabeljauwhaasjes droog en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuitjes in een paar minuten gaar. Leg de bosui op een bord en bak vervolgens de kabeljauw in dezelfde pan in ongeveer 6-8 minuten gaar.

Giet de aardappels af en stamp deze fijn met wat (verwarmde) melk en de erwten. Rasp wat Parmezaanse kaas fijn (ongeveer een hand vol) en roer dit door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree op een bord samen met de kabeljauw en bosui. Rasp een halve citroen en verdeel de citroenrasp over de kabeljauw. Garneer met nog wat extra Parmezaanse kaas en de beurre noisette. Eetsmakelijk!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Weekmenu 20 – Blije Bietjes
    14 mei 2017 at 17:59

    […] Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes […]

  • Reply
    Weekmenu 39 – Blije Bietjes
    25 september 2017 at 11:36

    […] Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes  […]

  • Reply
    Kerst inspiratie - Hoofdgerecht – Blije Bietjes
    20 december 2017 at 21:45

    […] Kabeljauw met erwtjes en geblakerde bosui […]

  • Reply
    Kerst inspiratie - Hoofdgerechten – Blije Bietjes
    20 december 2017 at 21:58

    […] Kabeljauw met erwtjes en geblakerde bosui […]

  • Reply
    Weekmenu 24 – Blije Bietjes
    10 juni 2018 at 16:33

    […] Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?