Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Nasi

Het is donderdag, dus tijd voor een nieuw basisrecept. En omdat het de Nationale Week Zonder Vlees is deel ik vandaag mijn versie van de vegetarische en zelfs vegan nasi. Ik eet deze vegetarische nasi vaak met ketjap kip, of met de super lekkere soja kip uit de oven. Heerlijk met sperzieboontjes, snijbonen en uiteraard mag het zoetzuur van komkommer en rode ui niet ontbreken.  Maar ook zonder vlees is deze nasi heerlijk. Gebruik dan tofu of tempeh. 

Maar deze week dus even geen vlees en dus combineerde ik deze nasi met sambal goreng telor. Ofwel: pittige eieren in een pikant sausje. Yum! Het recept deel ik van het weekend met jullie. Ik kan nu alvast verklappen dat het heel lekker is en ook nog eens super simpel om klaar te maken. De saus kun je het beste ‘s ochtends al klaar maken zodat de eieren er de hele dag in kunnen liggen. Dat proef je echt terug.

Maar nu eerst aan de slag met de nasi! Ideaal om overgebleven rijst voor te gebruiken. Herkennen jullie dat? Dat je op de een of andere manier ALTIJD teveel rijst kookt? Het lijkt altijd zo weinig wanneer je die droge korreltjes in de pan gooit. Stiekem gooi ik er dan altijd wat extra bij, en houd ik ook altijd teveel rijst over. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Nasi van bloemkoolrijst met kip

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 300 - 400 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 x een duimlengte verse gember, geraspt
  • piment
  • 5 spices kruidenpoeder
  • een halve theelepel trassie
  • verse selderij
  • zoute ketjap
  • zoete ketjap
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Kook de rijst volgens de verpakking gaar, of gebruik rijst van de avond ervoor.

2

Snipper als eerste de ui en knoflook fijn.

3

Voeg een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.

4

Snijd de paprika in blokjes en voeg toe. Bak dit even kort mee.

5

Voeg vervolgens 2 theelepels piment, zwarte peper, trassie en gember toe. Fruit 2 minuten op laag vuur.

6

Voeg vervolgens de rijst toe samen met 3 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap. Zet het vuur hoger en roer alles goed door elkaar.

7

Snijd de selderij fijn en voeg dit aan de nasi toe.

One thought on “Nasi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.