Upside down cake met gekarameliseerde peren
Onlangs maakte ik peren op witte wijn siroop met steranijs, kaneel, kruidnagel en vanille. Deze lekkere peertjes heb ik verwerkt in een upside down cake. Het recept van de sappige peren op siroop vind je hier. De buitenkant van het taartje is krokant terwijl de binnenkant zacht, en doordrenkt is van de karamel. Za-lig!
Dit heb je nodig
… voor 2 taartjes
75 gram bloem, gezeefd
50 gram boter, in blokjes
40 gram suiker
snufje zout
peren op siroop, gehalveerd
3 eetl. suiker
2 eetl. water
Meng bloem, boter, 40 gram suiker en zout tot een kneedbaar deeg. Vorm van het deeg een bal en laat 1,5 uur rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek met het ovenschaaltje of taartvormpje 2 ringen uit en vet de schaaltjes in met boter. Leg de plakjes peer in een bloemvorm in de schaaltjes.
Verhit 3 eetlepels suiker met 2 eetlepels water en kook in tot er een lichtbruine stroop ontstaat. Verdeel de siroop over de schaaltjes en bekleed de schaaltjes met het deeg (even goed aandrukken tegen de randen). Plaats de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20-30 minuten. Plaats een bord op het schaaltje en keer de taartjes meteen om.