Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Vegan courgette kokos soep

De courgettes zijn nu volop in het seizoen en ik maak er altijd erg graag soep van. Iedere week eet ik minimaal 1 avond soep. Soms met een stokbroodje met lekkere smeersels, soms ook zonder. De ene soep vult net iets beter dan de ander. En soms heb ik ook gewoon niet zoveel trek. Wel maak ik altijd een hele pan soep klaar. Die gaat dan in bakjes in de vriezer. Ideaal wanneer ik een keer geen tijd heb om te koken, maar ook lekker als lunchgerecht in het weekend. Ik had al aardig wat variaties op de courgettesoep gemaakt, dus ik koos deze keer voor een vegan courgette kokos soep die ik op smaak breng met o.a. komijn en garam masala. 

De soep is super easy klaar te maken en zit barstensvol smaak. Heerlijk! Je gooit de meeste ingrediënten in de pan, even aanfruiten, dan de kruiden en courgette erbij en dan even doorkoken met de bouillon. Staafmixer er doorheen en je bent alweer klaar. Easy peasy! 

Deze vegan courgette kokos soep maak je met 10 ingrediënten waarvan de meeste als het goed is al in je keukenkastje staan. Mijn keukenkastjes puilen uit van de verschillende kruiden. Op vakantie neem ik ook altijd de kruiden uit eigen land mee naar huis. Die zijn vaak toch het lekkerst. Hebben jullie ook zoveel kruiden in huis? Ik vind het ideaal. Gedroogde kruiden bederven eigenlijk niet, en zo ben ik altijd in staat om een gerecht een spannende smaakexplosie te geven zonder eerst nog even naar de supermarkt te fietsen. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Vegan courgette kokos soep

Print recept
Aantal personen: 1 liter soep Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 liter groentebouillon
  • scheutje kokosmelk
  • 1 eetlepel kokosolie
  • optioneel: verse koriander

Zo maak je het

1

Was de courgettes en snijd deze in stukjes,

2

Verhit wat kokosolie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan.

3

Voeg vervolgens de komijnpoeder en garam masala toe. Bak dit even kort aan.

4

Voeg dan de courgette toe en bak ook deze even aan. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel langzaam aan de kook.

5

Wanneer de soep kookt zet je het vuur laag en laat je de soep 10 - 15 minuten zachtjes koken.

6

Wanneer de courgette gaar is pureer je de soep met behulp van een staafmixer glad.

7

Voeg naar smaak een flinke scheut kokosmelk toe.

8

Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Je kunt de soep garneren met verse koriander als je dit lekker vindt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.