Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 35

Hallo lieve volgers! Het is maandag, een nieuwe week, nieuwe kansen, nieuw weekmenu. Normaal gesproken zorg ik er altijd voor dat het weekmenu op zondag al voor jullie klaarstaat. Helaas werd ik gisterochtend wakker met een flinke oorontsteking dus ik heb de hele dag in bed gelegen en helemaal niets gedaan. Gelukkig gaat het vandaag iets beter en ben ik extreem uitgerust omdat ik gisteren natuurlijk helemaal niets heb uitgevoerd 😉 

Dus hier is die! Het weekmenu voor deze week!

Maandag – Vegetarische plaatpizza met artisjokken

Vegetarische plaatpizza

Omdat ik nog niet helemaal lekker ben kies ik voor de maandag voor deze heerlijke, simpele en snel te maken vegetarische plaatpizza met artisjokken. Een beetje comfort food wat ik lekker onder een dekentje op de bank kan opeten terwijl ik naar een feel good serie kijk. 

Dinsdag – Vispakketje met kokosrijst

Vis en papillotte is een mooie term voor vis en garnituur in een pakketje. Ideaal om restjes groenten op te maken en ook nog een super eenvoudig en heerlijk van smaak omdat alle sappen intact blijven. Ik gooi er daarom altijd een scheutje witte wijn en roomboter bij. Dat wordt dan een heerlijke jus 🙂 

Woensdag – Romige champignonsoep (vega) 

champignonsoep

Hmm! Ook deze soep is comfort food voor mij. Ik ben dol op champignonnensoep en deze variant tover ik geregeld weer op tafel. Of op de bank 🙂 

Donderdag – Salade met gerookte geitenkaas en kip

salade met gerookte geitenkaas en kip

Dit is mijn versie op de klassieke caesar salade. In combinatie met de gerookte geitenkaas van Booij Kaasmakers is dit een feestje op je bord!

Vrijdag – Stoute stoof met pruimen en stout bier

stoute stoof

Ik kom stiekem al een beetje in de herfst sfeer nu het weer iets kouder begint te worden. Ik verheug me nu al op dit seizoen, want het is een van mijn lievelings seizoenen. Deze stoute stoof is een heerlijk weekendrecept wat langzaam een paar uur mag pruttelen. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.