Een pizza op z’n tijd gaat er hier met gemak in. En dan heb ik het natuurlijk niet over de diepvriespizza’s uit de supermarkt, maar over zelfgemaakte vegetarische plaatpizza’s. Pizza’s waar je alles op kunt gooien wat je lekker vind, of wat je nog in de koelkast hebt liggen. I-de-aal en ook nog eens super easy en bovendien mega lekker.
Ik gebruik hiervoor het kant en klare deeg van Tante Fanny. Dat deeg leg je direct op je bakplaat en dan kun je al starten met beleggen. Het potje tomatensaus kun je gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen tomatensaus van verse tomaten, een uitje, knoflook en Italiaanse kruiden op deze pizzabodem smeren.
Deze keer maak ik een vegetarische plaatpizza met artisjok, mozzarella, rode peper, gekleurde tomaten en nog meer kaas. Eenmaal uit de oven strooi ik er nog wat verse rucola overheen en klaar is deze Blije Biet! Smullen maar 🙂
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Vegetarische plaatpizza met artisjokken
Print receptIngrediënten
- 1 pak vers pizzadeeg van Tante Fanny
- een paar eetlepels (zelfgemaakte) tomatensaus
- 1 rode peper
- een handvol gemengde tomaatjes
- 1 potje gemarineerde artisjokken
- 0,5 bol mozzarella
- een flinke hand vers geraspte kaas
- rucola
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Smeer de pizza in met de (zelfgemaakte) tomatensaus
Snijd de rode peper in dunne ringetjes en de tomaten en artisjok doormidden.
Scheur de mozzarella en verdeel deze over de pizza.
Strooi de vers geraspte kaas over de pizza en schuif de pizza in de oven voor ongeveer 15 - 20 minuten.
Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover.
Eetsmakelijk!