Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 33

Het is zondagavond, 19:00 uur en weer tijd voor een nieuw weekmenu! De eerste week in Nederland zit er alweer op. Wat was dat wennen. Meteen weer druk bezig met het wegwerken van 7 wassen, boodschappen doen, werken en dat in die bloedhitte. Ik ben blij dat het wat afgekoeld is, want het was hier in huis 30 graden. Gevolg is dat ik vervolgens de hele dag met 2 voeten in emmers koud water op de bank series en documentaires kijk, want meer dan dat lukt me gewoon niet. En daar word ik niet vrolijk van, want ik ben het liefst de hele dag in de weer. Beetje koken, rommelen, nieuwe recepten uitwerken en fotograferen. 

Gelukkig kan dat nu allemaal weer. Net hebben we heerlijk een stuk buiten gewandeld en ben ik in de keuken wat fijne recepten aan het koken. Heerlijk zo’n tut zondag. 

Maandag – Zomerse salade met mango en vegetarische speckblokjes

Zomerse salade met mango

Deze salade kan ik iedere week wel eten, zo lekker vind ik hem. Eenvoudig klaar te maken en heerlijk wat wat vers brood of zelfgemaakte frietjes. 

Dinsdag – Sambal goreng telor – Indische eieren in pittige saus (vega)

Sambal goreng telor

Hmm! Dinsdag eten we deze eieren in een pittig jasje. Heerlijk bij zelfgemaakte nasi

Woensdag – Ouderwetse kippensoep

De kippensoep van oma blijft het lekkerste, maar deze versie komt ook een flink eind in de buurt. Zoals je op de foto kunt zien laat ik het schilletje van de uien zitten. Deze geven de soep een rijke kleur. Foelie, peperkorrels en laurier voeg ik toe voor die ouderwetse smaak. 

Donderdag – Pittige pastasaus met tonijn

Op donderdag eten wij deze pasta met tonijn. Laat je vooral niet afschrikken door de term “pittig”, want deze pasta maak je zo pittig als dat je zelf lekker vindt. Houd je er niet van? Dan laat je de peper toch gewoon lekker weg? 

Vrijdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Een tortilla gevuld met pittig stoofvlees, zure room en quacamole.. Daar ga je toch van watertanden? Dit recept leent zich uitstekend voor het weekend. Zet het stoofvlees ‘s ochtends op en laat dit op heel laag vuur de hele dag zachtjes pruttelen. Tegen etenstijd valt het vlees uit elkaar 🙂 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.