Wie zegt dat een stamppot alleen bij de winter past heeft het hartstikke mis! Tijdens de lente of de zomer kan er wat mij betreft gerust door gestampt worden. Boerenkool of zuurkool vervang je door verse lente groenten zoals erwtjes, tuinbonen, rucola of raapstelen. Stamp dat met wat melk, boter en vers geraspte Parmezaanse kaas door elkaar en je hebt een smakelijk maaltje binnen een handomdraai.
Voor dit Italiaans getinte stamppotje smoor ik de rode ui in balsamico azijn tot deze zacht en stroperig zijn. Ohhh, dat is zo lekker! Geloof mij, van dit stamppotje word je hartstikke happy 🙂
Dit heb je nodig
… voor 2 personen
500 gram kruimige aardappels
1 zakje rucola
2 rode uien, in halve ringen gesneden
trostomaatjes
tijm
basilicum
melk
roomboter
parmezaanse kaas
balsamico azijn
olijfolie
peper & zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels, was ze grondig en zet daarna met een laagje water en een snufje zout op het vuur. Breng aan de kook, zet het vuur vervolgens laag en kook de aardappels in 20-30 minuten gaar.
Verhit wat boter in de pan en smoor hier de uien zachtjes in aan. Voeg wat tijmblaadjes toe en roer regelmatig. Voeg na 10 minuten een scheutje balsamico azijn toe en laat dit inkoken.
Was de tomaten en leg deze in een ovenschaal. Druppel hier wat olijfolie overheen en rooster de tomaten in de oven.
Verwarm de melk in een steelpannetje en giet de aardappels af. Stamp deze met een scheutje melk en klontje boter fijn. Voeg peper en zout toe, wat geraspte Parmezaanse kaas en roer de rucola er doorheen. Garneer de stamppot met wat fijngesneden basilicum, de geroosterde tomaatjes en de gesmoorde uien. Enjoy!
6 thoughts on “Rucola stamppot”