Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 16

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Aziatische noodles met heel veel groenten

noodles
Deze Aziatische noodles maakte ik tijdens de budgetweek. Dit recept was binnen 15 minuten klaar en zo onwijs lekker dat ik hem echt het liefst iedere week op het weekmenu zou willen zetten (doe ik niet hoor).

Dinsdag – Rucola stamppot

rucola stamppot
Ik ben dol op stamppot en deze stamppot blijft voor mij een favoriet als ik het heb over een vegetarische stamppot. Dus niks geen spekjes, geen rookworst, wel heerlijke gekarameliseerde rode uien en gepofte zoete tomaatjes. Yum!

Woensdag – Uiensoep met een Spaanse twist

uiensoep met een Spaanse twist
Deze uiensoep met een twist maakte ik tijdens mijn kookweek in Frankrijk vorig jaar. De gasten vonden ‘m zalig en inmiddels hebben een aantal van jullie dit recept ook al gemaakt. Ik heb er veel positieve reacties op ontvangen,. Het karameliseren van de uien duurt wel even, daarom maak ik altijd extra veel zodat ik een deel van de soep kan invriezen.

Donderdag –Surinaamse bami

Surinaamse bami
Bami zonder bami? Jazeker, want deze bami maak je met spaghetti. Dat klinkt misschien heel raar, maar het smaakt toevallig hartstikke goed. Probeer zelf maar eens!

Vrijdag – Salade met gesmoorde venkel en zalm

Salade met gesmoorde venkel en zalm
Op deze vrijdag gaan we voor een frisse salade met gerookte zalm, gesmoorde venkel, krieltjes en little gem. Stokbroodje erbij, wat lekkere smeerseltje en een glas witte wijn en het weekend kan wat mij betreft beginnen.

Zaterdag – Poké bowl met roasted pork en paksoi

Poké bowl
Deze Poké bowl smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. Je kunt qua vulling natuurlijk eindeloos variëren en dat doe ik dan ook vaak genoeg. Toch zorg ik er wel voor dat er altijd edamame boontjes in zitten, want dat zijn mijn ievelings 🙂

Zondag – Gerookte kipsalade in 15 minuten

kipsalade
Voor de zondagslunch draai ik deze snelle gerookte kipsalade even in elkaar. Broodjes de oven in, avocado in mooie plakjes snijden en klaar is je gezonde lunch. Enjoy!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.