Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 26

Hallo allemaal! Nieuwe week, nieuw weekmenu. Mijn vakantie zit er weer op, wat is dat snel voorbij gegaan. Ondanks dat heb ik wel het gevoel dat ik volledig ben opgeladen. Het was de perfecte mix tussen rust, cultuur snuiven en heerlijk eten. Aankomende week deel ik mijn geluksmomentjes en de beste eettentjes in Split en Trogir. Voor nu wens ik jullie een smakelijke week toe! 

Meatless Monday – Chili sin carne

Deze chili sin carne maakte ik destijds van groenten die ik had gered. Tijdens het Bijna Waste Geweest Feest kocht ik een tasje groenten waarvan de vorm afweek van de standaard. Deze groenten worden vanwege ieniminie schoonheidsfoutjes normaliter gewoon weggegooid. Super zonde natuurlijk want de smaak blijft gewoon hetzelfde. 

Dinsdag – Stamppotje snijbiet

stamppotje snijbiet

Kennen jullie snijbiet? Niet zo snel in de supermarkt te vinden, maar wel op die leuke boerenmarktjes. Snijbiet herken je aan de gekleurde stelen. Varierend van geel tot roze en rood. Ik vind het een van de mooiste groente die er bestaat. 

Woensdag – Tomatensoep met pistou

Nu de tomaten volop in het seizoen zijn is er niets fijner dan zelf je eigen tomatensoep te maken. Deze keer met pistou, wat de Franse pesto is. De Fransen laten de pijnboompitjes achterwege waardoor het veel vloeibaarder blijft. Ideaal om deze soep verder mee op smaak te brengen.

Donderdag – Thaise biefstuksalade

Deze topper blijft favoriet. Binnen no time klaar en perfect in balans als het gaat om de verhouding tussen zoet, zuur, zout en bitter. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Vrijdag – Roodlof makreelsalade

Is het geen plaatje? Deze roodlof kocht ik op de Rotterdamse oogstmarkt en combineerde ik met gerookte makreel, biet en appel. Een heerlijke frisse salade die goed combineert met een mooi glas witte wijn.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.