Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 36

Hoi! Na een enerverend en druk weekend ben ik vandaag weer achter mijn laptop gekropen om aan de slag te gaan met het weekmenu voor aankomende week. Gisteren vierde wij met een twintigtal mannen en vrouwen de vrijgezellendag van mijn nicht die volgende week gaat trouwen. Het was in 1 woord fantastisch! Ondanks het feit dat ik op dit moment bont en blauw ben en amper kan lopen – ik was namelijk iets te fanatiek tijdens de survival – heb ik enorm genoten van deze heerlijke dag. Vanavond staat er nog een personeelsfeest van mijn werk op de planning, dus deze Blije Biet feest nog even vrolijk door. Naar verwachting gaan er vanavond waarschijnlijk ook weer verschillende alcoholische versnaperingen genuttigd worden, dus aankomende week ga ik even goed op mijn eet (en drink) patroon letten. Het wordt dus een gezond weekmenu! Kan nooit geen kwaad. 

Meatless Monday – Gado Gado

gado gado

Dit gerecht is makkelijk, snel en ook nog eens super gezond. Precies wat ik nodig heb na zo’n feestweekend. Ik ben sowieso dol op groenten, maar kan de extra vitaminen nu wel heel erg goed gebruiken. 

Dinsdag – Gnocchi met makreel

gnocchi

Zelfgemaakte gnocchi met tomatensaus, makreel en basilicum gaat er hier altijd wel goed in. De gnocchi maakte ik dus zelf. Een leuk klusje voor als je je eens verveelt of weinig te doen hebt, maar wel tijdrovend. Je kunt de gnocchi natuurlijk ook kopen, het liefst bij een delicatessenzaakje. Dat scheelt je zo anderhalf uur in de keuken. 

Woensdag – Saoto soep

saoto soep

De beste feel good soep die er bestaat. Ik maak altijd extra veel en vries de bouillon in. Zo heb ik altijd een portie van deze soep achter de hand. Ideaal voor als je een keer weinig tijd hebt om te koken.

Donderdag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot

Hoewel de weersvoorspellingen er voor aankomende week niet echt zomers uitzien, haal ik de zomer zelf maar in huis met dit heerlijke en super eenvoudig Hollands gerecht. Met slechts 6 ingrediënten tover je binnen 30 minuten deze heerlijke zomerse stamppot op tafel. 

Vrijdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Het weekend staat voor de deur! Fijn, dat betekent dat er weer meer tijd is om in de keuken te staan. Wat dacht je van zacht gegaard pittig stoofvlees, tortilla’s, crème fraiche en zelfgemaakte quacamole? Met een heerlijk rood wijntje de maaltijd om je weekend mee in te l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.