Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Wortelpeterseliesoep met makreel

Wortelpeterseliesoep van witte wortelpeterselie. Ik had er nog nooit van gehoord. Dat er wortels waren in verschillende kleuren zoals paars, wit en geel wist ik al wel. Maar dat er ook nog variatie is in smaak was mij nog onbekend. Deze wortel lijkt op de pastinaak, maar is qua smaak veel kruidiger. Van de buitenkant ziet de wortel er niet zo bijzonder spannend uit, maar als je hem door midden snijdt dan moet je eens goed naar het patroon kijken. Super mooi!

Deze wortel vind je waarschijnlijk niet zo snel in de supermarkt, maar als je een boerenmarkt bezoekt dan ga je dit worteltje vast en zeker vinden. Als je in Rotterdam woont dan kun je ze in ieder geval bij Rechtstreex in de Fenix Food Factory kopen.

Van dit bijzondere worteltje maakte ik een soepje, maar ik ga er zeker ook nog eens mijn favoriete stamppot hutspot mee maken. Deze soep bestaat uit weinig ingrediënten en is binnen een mum van tijd klaar. Daar worden we blij van, want soms is het ook wel fijn om een gerecht snel op tafel te hebben. Ik combineer deze soep met gerookte makreel, en dat kan dit soepje ook wel gebruiken. Niet dat het zonder gerookte makreel niet lekker is, maar het geeft het gerecht wel net dat beetje extra cachet.

Wortelpeterseliesoep met makreel

Print recept
Aantal personen: 4 tot 6 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram wortelpeterselie
  • 500 gram aardappels
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • laurier
  • dille
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • gerookte makreel
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Pel de ui en snijd deze in stukjes. Doe hetzelfde met het teentje knoflook.

2

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan.

3

Schil de wortelpeterselie en snijd deze in blokjes.

4

Doe de wortelpeterselie in de pan en meng alles goed door elkaar. Laat een paar minuten op zacht vuur meebakken.

5

Schil de aardappels en snijd in blokjes.

6

Doe de aardappels samen 1 blaadje laurier en 1 liter groentebouillon in de pan en breng alles aan de kook.

7

Zet het vuur laag en laat de soep 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappels gaar zijn.

8

Pureer de soep met een staafmixer fijn.

9

Roer 2 eetlepels mosterd door de soep.

10

Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

11

Snijd de dille fijn en pluk de makreel.

12

Schenk de soep in een mooi soepbord en garneer met dille en gerookte makreel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.