Lunch

Quiche met broccolli

quiche met broccoli

Niet zo gek lang geleden plaatste ik het recept van de klassiek Franse quiche Lorraine. Dit recept werd door jullie super goed bekeken. Logisch ook, want quiches zijn nou eenmaal vet lekker! Hoog tijd dus voor een nieuw quiche recept. Het leuke van quiches is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten en dat maakt het ook een prima gerecht om leftovers een nieuw leven in te blazen.

Quiches zijn ideaal om van tevoren te maken en even op te piepen in de oven. Lekker als lunchgerecht, bij de borrel of als hoofdmaaltijd met een groene salade ernaast. Ik had nog wat broccoli in huis, en samen met wat hamreepjes en prei tover je zo een fantastisch lekkere quiche op tafel. Lekker budget ook nog eens, want je kunt hier makkelijk met 4 tot 6 personen van eten. Dat is in zo’n dure decembermaand toch weer mooi meegenomen. Aan de slag dus!

Quiche met broccolli

Print recept
Aantal personen: 4 - 6 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeeg op rol
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 2 prei
  • broccoli
  • tijm
  • hamreepjes
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 ml kookroom
  • geraspte kaas
  • olijfolie

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.

2

Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze in een pan met kokend water voor 3/4 minuten. Giet vervolgens af.

3

Snijd de sjalotjes en prei in dunne reepjes.

4

Fruit de prei, sjalotjes en knoflook in olijfolie op zacht vuur.

5

Voeg 2 theelepels tijm toe en haal de pan van het vuur.

6

Meng de eieren, melk en kookroom.

7

Meng de hamblokjes met het preimengsel goed door elkaar.

8

Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en zorg voor een opstaande rand. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

9

Verdeel de hamblokjes, prei en sjalotjes over de quiche bodem en giet hier het eimengsel overheen.

10

Schuif de quiche in de oven en bak de quiche voor 30-40 minuten af.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Augustus: wat is er deze maand in het seizoen? – Blije Bietjes
    2 augustus 2017 at 17:15

    […] Quiche met broccoli  […]

  • Reply
    Weekmenu 44 – Blije Bietjes
    29 oktober 2017 at 18:14

    […] Dinsdag – Quiche met broccolli […]

  • Reply
    Weekmenu 34 – Blije Bietjes
    19 augustus 2018 at 11:12

    […] Maandag – Quiche met broccolli […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close