Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Geroosterde paprikasoep

Wist je dat wanneer je paprika’s zwart laat worden onder de grill deze in smaak veranderen en ineens fantastisch zoet smaken? Dit trucje heb ik al lange tijd geleden ontdekt en sindsdien eet ik paprika’s het liefst zo. In de zomer gecombineerd met een sjalotje en Parmezaanse kaas op een stokbroodje bij de bbq, maar natuurlijk ook lekker in een salade. Deze geroosterde paprikasoep past tot mijn blijdschap in ieder seizoen. Als lunch, amuse, voorgerecht of hoofdmaaltijd met een stokbroodje uit de oven.

De paprika’s gooi je dus onder de grill in de oven en dan wacht je net zolang tot ze helemaal zwart geblakerd zijn. Vervolgens laat je ze afkoelen, om daarna het zwarte velletje eraf te pellen. Het vraagt wel wat tijd, maar ik garandeer je dat de smaak het echt goed maakt. Als je hier nou geen zin in hebt, dan kun je ze ook gewoon bij de supermarkt kopen. Let er dan wel op dat ze niet in azijn zijn ingelegd, want dat doet afbreuk aan het zoete smaakje. Kies dan voor gegrilde paprika’s op olie.

Helaas is het geen bbq weer, en koos ik voor een soepvariant. En om de smaak van de geroosterde paprikasoep extra op te krikken maakte ik er pistou bij. Pistou is de Franse pesto die je maakt van knoflook, basilicum en olijfolie. Niet alleen lekker bij deze soep, maar geeft een mooi gebakken stukje vlees ook extra pit. En ik ben dol op pit! 

Gerookte paprikasoep met pistou

Print recept
Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 5 rode paprika's
  • 5 tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • een flinke hand basilicumblaadjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor en zet deze op grillstand.

2

Leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier en rooster de paprika's rondom zwart.

3

Haal de paprika's uit de oven en laat deze afkoelen.

4

Snipper een uitje en een teentje knoflook en fruit deze in wat olijfolie.

5

Snijd de tomaten in blokjes en bak dit samen met de ui en knoflook op middenhoog vuur.

6

Verwijder het zwarte velletje van de paprika's en snijd de paprika in repen. Doe de paprika's in de pan.

7

Voeg 1 liter kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

8

Pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

9

Voor de pistou doe je 1 teentje knoflook, een flinke hand basilicumblaadjes en een flinke scheut olijfolie in een hoge kom. Pureer dit glad met een staafmixer.

10

Serveer de soep met de pistou en geniet!

4 thoughts on “Geroosterde paprikasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.