Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Paprikaroomsoep

Dat ik dol ben op soep is jullie vast niet ontgaan. Ik vind het een ideale manier om restjes groente uit de koelkast te verwerken. Bouillon erbij, blenden en klaar ben je! Zo is ook het recept voor deze paprikaroomsoep ontstaan. Ik had nog een aantal paprika’s in de koelkast liggen dus de keuze voor een soepje was al snel gemaakt. Lekker, want ik heb op vrijdag ook niet altijd heel veel zin om nog te koken. Dan ga ik liever borrelen met wat lekkere hapjes en dan is een snelle maaltijd waar je weinig aan hoeft te doen altijd heel prettig. 

Paprika’s zijn mega veelzijdig. Je kunt ze roosteren, grillen, bakken of natuurlijk rauw verwerken in een salade! Ik maakte al eens eerder een soepje van geroosterde paprika met een pistou van basilicum.Ook heel lekker, alleen vraagt dat soepje net iets meer  tijd. En soms is een simpele maaltijd ook heel erg fijn. Deze soep is zo easy, die staat binnen een half uurtje op tafel. Ik combineerde deze soep met een stokbroodje uit de oven en de zelfgemaakte kruidenboter met zongedroogde tomaten. Delicious! 

Oh, en voor wie het gek vind dat ik Parmezaanse kaas in deze soep doe, haha, het is echt heel erg lekker! Vroeger deden wij thuis altijd kaas in onze tomatensoep. Zo lekker als die er dan doorheen smelt. 

Zullen we lekker aan de slag gaan? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Paprikaroomsoep

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4/5 paprika's
  • 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 0,5 rode peper
  • room
  • 1,5 liter groentebouillon
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd de uien fijn en fruit deze aan in een laagje olijfolie.

2

Snijd ook de knoflook en rode peper fijn en voeg deze na 2 minuten bij de uien.

3

Was de paprika's en snijd deze is stukjes. Voeg toe aan de pan en bak op laag vuur zachtjes mee.

4

Voeg de tijm toe.

5

Voeg vervolgens de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens 20 minuten op zacht vuur staan.

6

Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

7

Schenk de soep in een soepkom en garneer met een klein beetje room en wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.