Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Oosterse andijvie uit de wok

Zijn jullie ook zo dol op andijvie? Ikke wel, want je kunt er echt heel erg veel mee. Denk aan de klassieke andijvie stamppot met spekjes, of met kaas en noten wanneer je het graag vega wilt houden. Ik vind het altijd wel leuk om een twist toe te voegen en zo’n recept te pimpen met ingrediënten die ik zelf erg lekker vind. Denk aan rode ui, knoflook, rode peper en gebakken tomaatjes etc. 

En deze Oosterse andijvie uit de wok is toch wel een recept wat ik regelmatig weer op tafel tover. Ik vind het heerlijk om af en toe koolhydraatarm te eten, en dan maak ik vaak deze Oosterse andijvie uit de wok. Met een paar vegetarische gehaktballetjes is de maaltijd voor mij dan wel compleet. Voor mijn vriend kook of bak ik er dan vaak wat aardappeltjes bij. Zo zijn we allebei happy 🙂 

Je kunt van dit recept natuurlijk ook een heerlijke stamppot maken. Stamp de gewokte andijvie door de aardappels en je hebt een andijvie stamppot anders 🙂 Combineer dit met de(vegetarische) gehaktballetjes en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk gerecht op tafel staan. Voor nu deel ik het recept van de andijvie uit de wok. Ik kan me zo voorstellen dat jullie zelf wel snappen hoe je dit tot een stamppot kunt verwerken 🙂 

Ik ben erg benieuwd hoe jullie andijvie graag eten en wat jullie van mijn recept vinden. Laat je het mij weten via de comments hieronder? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Oosterse andijvie uit de wok

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 0,5 rode peper
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 hand tomaatjes
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1,5 theelepel korianderpoeder
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 zak gesneden andijvie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd de rode peper in fijne ringetjes en snijd de knoflook zeer fijn, of gebruik hiervoor een pers.

2

Snijd de tomaatjes doormidden.

3

Verhit wat olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui, peper en knoflook zachtjes aan.

4

Voeg de komijn- en korianderpoeder toe en bak dit even kort mee.

5

Doe de gesneden tomaten in de wok en voeg alvast 2 eetlepels sojasaus toe. Zet het vuur iets hoger.

6

Wanneer de tomaatjes gaar beginnen te worden voeg je de andijvie toe. Deze wok je maar kort mee.

7

Voeg op het laatst de overige sojasaus toe.

8

Proef, en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

 

4 thoughts on “Oosterse andijvie uit de wok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.