Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Quinoa salade met bietjes en feta

Zo af en toe krijg ik van mijn collega’s bij Booij Kaasmakers een stukje kaas mee naar huis om iets lekkers mee te maken. Afgelopen week kreeg ik weer een bakje heerlijke feta kaas mee naar huis. Met deze heerlijke feta maakte ik al eens eerder deze fantastische salade met geroosterde pompoen.

Nu koos ik voor een salade met als basis drie kleuren quinoa van biologische oorsprong. De quinoa plant komt uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte. De quinoa die wij eten zijn de zaadjes van de quinoa plant. Deze zaadjes hebben een witte zwarte of rode kleur en hebben een nootachtige smaak. Quinoa is heel voedzaam en bevat veel voedingsvezels, een aantal belangrijke mineralen en vitale B1, B2, B3 en E. Daarnaast is quinoa glutenvrij.

De quinoa combineer ik met rauwe bietjes die ik fijn rasp, een heerlijk fris appeltje, geroosterde zoete aardappel, fetakaas van Booij Kaasmakers en pompoenpitten voor wat extra bite. Als dressing kies ik voor een mooie olijfolie van goede kwaliteit en mierikswortel. Dat combineert echt heel erg goed bij de bietjes en de zoete aardappel.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Quinoa salade met bietjes en feta

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 4 ongekookte bietjes
  • 1 flinke zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 fris zoete appel
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 handje pompoenpitten
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een bakblik en meng dit met 1 eetlepel zonnebloemolie, peper en zout.

2

Doe de zoete aardappel in de oven tot de blokjes lekker krokant zijn geworden. Schep af en toe regelmatig om. Bij mij duurde dit ongeveer 30 minuten.

3

Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking gaar. Giet af en zet opzij.

4

Schil de bietjes en rasp deze grof.

5

Snijd de appel in kleine blokjes.

6

Meng de bietjes met de quinoa, samen met de appel, zoete aardappel en de feta.

7

Voor de dressing doe je 4 eetlepels olijfolie in een potje (met deksel). Voeg hier 1 eetlepel mierikswortel en citroensap aan toe, wat peper en zout en doe dan de deksel op het potje. Schud goed tot elkaar tot een egaal mengsel.

8

Meng de dressing door de salade en garneer de salade met de pompoenpitten.

9

Eetsmakelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.