Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 18

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Linguine met romige pancetta courgette saus

Linguine
Deze romige pasta met pancetta en courgette zet je binnen een mum van tijd op tafel. Ideaal wanneer je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen en smullen maar!

Dinsdag – Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten
Ik ben dol op groente, en al helemaal wanneer je ze even in de oven stopt om te roosteren. De smaak wordt dan veel intenser en zoeter. Heerlijk in combinatie met deze parelcouscous. Left overs bewaar je voor de lunch voor de volgende dag.

Woensdag – Zoete aardappel currysoep

Zoete aardappel currysoep
Omdat het niet echt lekker weer wordt deze week kies ik voor deze zoete aardappel curry soep. Hij is licht pikant van smaak en daardoor warm je lekker op van binnen. Wat fijngesneden koriander eroverheen en een stokbroodje erbij je hebt een heerlijke simpele maaltijd.

Donderdag –Kokos kip kerrie

kokos kip kerrie
Kip kerrie, ik blijf het heerlijk vinden, maar dan geen kip kerrie uit een zakje, maar gewoon zelfgemaakt. Ik wok er wat spinazie doorheen en serveer dit samen met meergranen rijst.

Vrijdag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot
Een stamppot kan wat mij betreft niet in een weekmenu ontbreken. Ik ben er echt dol op, maar dat geldt niet voor iedereen. Deze zomerse Friese sla stamppot met uitgebakken spekjes blijft favoriet hier in huis.

Zaterdag – Plaatpizza met tonijn

plaatpizza met tonijn
Ik houd ervan om zelf een plaatpizza te maken en deze te beleggen met alles wat ik lekker vind. De saus maak ik altijd zelf, dat is namelijk een fluitje van een cent. Deze keer kies ik voor een combinatie van tonijn, artisjok, rode ui en gepofte tomaatjes. Yum!

Zondag – Toast met sardine

Op zondag vind ik het leuk om uit te pakken bij het ontbijt of de lunch. Deze keer maak ik deze heerlijke salade met sardines en een gepocheerd eitje. Vind je pocheren teveel gedoe? Dan kook je gewoon een eitje, dat is ook heel lekker 🙂

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.