Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 19

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Gado Gado 

gado gado
Maandag gaan we voor deze heerlijke vegetarische Gado Gado. Een recept waar ik echt dol op ben. Door de groenten heel kort te blancheren blijven ze lekker knapperig. Precies zoals ik dat lekker vind.

Dinsdag – Pittige pasta met tonijn

De pastasaus voor dit gerecht is zo eenvoudig en verslavend lekker. Houd je niet van een beetje pit? Dan laat je het pepertje gewoon lekker weg.

Woensdag – Witte aspergesoep

Witte aspergesoep
Nu het witte goud nog volop verkrijgbaar is maak ik bijna iedere week een pan verse aspergesoep. Op de een of andere manier gaat dat nooit vervelen. Lekker wat toast met gezouten boter erbij en je hoort mij niet klagen.

Donderdag – Easy risotto met erwtjes en courgette  

risotto
Deze easy risotto is easy omdat ik ‘m maak met parelgort. Het voordeel hiervan is dat je alles in 1 keer in de pan kunt mikken en er niet de hele tijd bij hoeft te staan om te roeren. Handig!

Vrijdag – Quiche met broccolli

quiche met broccoli
Een quiche is snel gemaakt en ideaal om restjes groente uit je koelkast in te verwerken. Ik kies vandaag voor deze variant met broccoli en hamreepjes.

Zaterdag – Babi ketjap

babi ketjap
Zo, deze was ik even vergeten! Mijn zelfgemaakte babi ketjap met boontjes en rijst. Te lekker!

Zondag – Drie in de pan met appel en rozijnen

drie in de pan
Deze zondag ontbijt ik met deze drie in de pan. Lekker met rozijnen of stukjes appel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.