Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Risotto van biet en mozzarella

Mij mag je gerust wakker maken voor risotto, ik ben er hartstikke dol op. Vroeger durfde ik het nooit klaar te maken, ik was een beetje bang dat het heel ingewikkeld was. Inmiddels heb ik ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is, maar dat je vooral geduld moet hebben en je aandacht erbij moet houden. Sindsdien heb ik al aardig wat risotto recepten online gezet, alleen ontbrak er een die absoluut een online plekje verdiend; de blije bietjes risotto! Ik houd van de aardse smaak en ik vind de kleur van bieten fantastisch. Want kijk nou eens hoe mooi roze deze risotto is. Daar word je toch meteen blij van? Helemaal in combinatie met tijm en het zachte van de mozzarella. Beetje geraspte Parmezaanse kaas eroverheen en deze risotto is klaar om geserveerd te worden. 

Je kunt ervoor kiezen om de bietjes eerst te roosteren in de oven. Ik houd het deze keer simpel en kies voor voorgekookte bietjes. Dan is deze risotto ook ideaal om op een doordeweekse dag klaar te maken. 

Kook je met me mee? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Bietenrisotto met mozzarella

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredi├źnten

 • 1 ui, fijngesnipperd
 • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt of geperst
 • 2 - 3 rode bieten, voorgekookt
 • paar takjes verse tijm
 • 200 gram risottorijst
 • flinke scheut witte wijn
 • 250 - 500 ml groentenbouillon
 • roomboter
 • olijfolie
 • 1 bol mozzarella
 • flinke hand Parmezaanse kaas
 • peper en zout

Zo maak je het

1

Maal als eerste de bietjes in een keukenmachine fijn.

2

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig.

3

Voeg vervolgens de risottorijst toe en fruit deze even aan.

4

Blus af met een glas witte wijn.

5

Voeg al roerend steeds een beetje bouillon toe aan de rijst. Wacht tot deze is opgenomen en herhaal dit proces.

6

Voeg de bietjes toe en rits de blaadjes tijm van de takjes. Voeg deze ook toe aan de risotto.

7

Wanneer de risotto bijna klaar is (smeuïg, maar nog wel een bite) voeg je de kaas en flinke klont boter toe.

8

Meng alles goed door elkaar en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.