Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 39

Jongens, nog 13 weken en dan vieren we alweer Kerst en Oud en Nieuw! Af en toe vraag ik me echt af waar de tijd blijft. Maar goed, genoeg over Kerst en Oud en Nieuw want gister is officieel de herfst begonnen. En dat hebben we gemerkt ook. Jeetje, wat heeft het veel geregend. Heerlijk om dan de hele dag thuis te zijn. Muziekje aan, kaarsjes, en natuurlijk een heerlijke herfstmaaltijd. Dag zomerse salades en hallo stamppot, ovenschotels en stoofpotjes. Ik kijk er naar uit om weer met nieuwe gerechten aan de slag te gaan. Jullie ook? Voor nu eerst een nieuw weekmenu! 

En deze week ga ik aan de slag met een heerlijk herfstmenu om alvast wat inspiratie op te doen voor de komende periode! Eet lekker 🙂 

Maandag – Italiaanse witlof uit de oven

Een variatie op de klassieke witlof met ham en kaas uit de oven. Deze Italiaanse witlof wikkel je in katenspek en schuif je samen met een heerlijke tomatensaus en aardappelpuree in de oven. 

Dinsdag – Couscous met geroosterde groentjes en een killersaus (vega)

Misschien denk je niet meteen aan de herfst als je het recept van deze couscous ziet. Maar door het toevoegen van echte seizoensproducten zoals wortel en knolselderij past deze couscous wat mij betreft prima in dit herfstmenu. 

Woensdag – Hongaarse goulashsoep

Hongaarse goulashsoep

Na een flinke herfstwandeling is niets zo fijn als thuiskomen met een kom warme soep. Deze Hongaarse goulashsoep is een maaltijd an sich. En dat is precies wat je nodig hebt na een heerlijke wandeling in het bos. 

Donderdag – Risotto met paddenstoelen en prei (vega)

risotto met paddenstoelen en prei

Als ik aan de herfst denk dan denk ik meteen aan paddenstoelen. Vroeger gingen we vaak het bos in voor een herfstwandeling. Ik herinner me nog goed hoeveel paddenstoelen we dan altijd tegenkwamen. Heerlijk in een risotto, maar ook als basis voor een rijkgevulde champignonsoep. 

Vrijdag – Stoute stoof met pruimen en stout bier

stoute stoof

Zonder een stoofgerecht is dit herfstmenu natuurlijk niet compleet! Ik kies deze week voor deze Stoute Stoof. De pruimen lossen volledig op en geven deze stoof een heerlijke zoete smaak. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.