Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Romige pastasaus met tortellini

Deze romige pastasaus met tortellini aten wij vroeger vaak thuis. Toen ik zo’n 10 jaar geleden op mezelf ben gaan wonen ben ik dit gerecht compleet vergeten. Totdat ik onlangs in de supermarkt een pakje tortellini zag liggen en terug moest denken aan dit toch wel favoriete gerecht. Dit is nou echt zo’n gerecht wat lekker is op dagen dat je druk bent, en toch gezond wilt eten. Deze romige pastasaus met tortellini bevat weinig ingrediënten en staat binnen 30 minuten dampend op tafel. En dat is soms best wel fijn wanneer je druk bent en niet heel veel tijd hebt om uitgebreid te koken. 

Ik maakte dit gerecht voor mezelf en mijn vriend en hij was meteen razend enthousiast. Sindsdien maak ik dit gerecht regelmatig klaar. Het recept heb ik her en der wat aangepast naar onze eigen smaak, wij houden namelijk heel erg van pittig eten. Niet zo pittig dat je meteen een loopneus krijgt, maar sambal en rode peper gebruik ik veel wanneer ik voor ons beide kook. Als je daar niet van houdt dan kun je dat ook prima weglaten. 

Ik vind het het allerlekkerste om deze romige pastasaus te combineren met tortellini die gevuld is met kaas. Je hebt ook heel veel andere soorten, maar de kaas variant blijft mijn favoriet. Voor een vega variant kun je de hamblokjes ook prima achterwege laten. Rasp er dan extra veel Parmezaanse kaas doorheen. Dit is echt smullen!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Romige pastasaus met tortellini

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

 • 1 prei
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 0,5 rode peper
 • verse peterselie
 • 1 flinke eetlepel roomkaas met kruiden
 • 1 blik tomaten blokjes
 • tortellini (met kaas)
 • 150 gram hamblokjes
 • parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • olijfolie

Zo maak je het

1

Snijd de ui in kleine blokjes.

2

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui zachtjes aan.

3

Snijd in de tussentijd de rode peper en knoflook fijn en doe deze in de pan. Roer alles goed door.

4

Snijd vervolgens de prei in ringen en voeg ook deze toe.

5

Wanneer de prei glazig is voeg je de hamblokjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de tomatenblokjes toe.

6

Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat de saus voor 10 minuten zachtjes sudderen.

7

Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp alvast wat Parmezaanse kaas.

8

Kook ondertussen de tortellini volgens de instructies op de verpakking.

9

Na 10 minuten voeg je een flinke eetlepel roomkaas met kruiden toe en dit roer je even goed door.

10

Giet vervolgens de tortellini af, en roer deze door de pastasaus. Maak het gerecht af met de fijngesneden peterselie en Parmezaanse kaas.

11

Eetsmakelijk 🙂

2 thoughts on “Romige pastasaus met tortellini

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.