Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 8

Hoihoi! Vandaag staat het weekmenu voor mijn trouwe volgers op de blog al iets eerder online dan normaal. Vandaag organiseer ik namelijk een kookworkshop voor mijn lieve schoonmoeder en haar vriendinnen. Ik vertrouw de planningsfunctie op mijn website niet volledig dus daarom heb ik het weekmenu voor aankomende week iets eerder online gezet. 

In mei 2017 lanceerde ik mijn kookworkshop in zaak.acht in de Fenix Food Factory in Rotterdam. En hierna liep het storm! Zo organiseerde ik onder andere een kookworkshop voor 70 eerste jaars leerlingen van de Rotterdam Business School, kreeg ik 40 SPAR ondernemers over de vloer en organiseerde ik een 3 gangen kerstdiner voor DP6. Wat ben ik dankbaar dat ik dit in zo’n korte tijd heb mogen doen, en wat was dit leuk en leerzaam! 

Op dit moment ben ik druk bezig om een nieuwe kookworkshop te ontwikkelen. Deze keer niet in de Fenix Food Factory, maar in een professionele keuken in een mooie kookstudio in Delft. Hier wil ik nog meer in gaan op het puur en eerlijk koken. Heel veel basisrecepten waar je thuis ook echt iets aan hebt, maar tegelijkertijd maken we een heerlijk 4-gangen menu klaar. Binnenkort vertel ik je hier meer over. Ik kan niet wachten! Meer informatie over de kookworkshop die ik in de Fenix Food Factory geef vind je hier

Zullen we nu maar gewoon lekker gaan koken voor deze week? Zoek je nog wat inspiratie? Hieronder vind je in mijn weekmenu een vijftal heerlijke recepten voor aankomende week! 

Meatless Monday – Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Yummie! Begin je maandag goed met deze heerlijke vegetarische pasta Arrabiata. Deze pasta maak je van tomaten, tijm, knoflook en ansjovis. En Parmezaanse kaas natuurlijk. Want pasta kan niet zonder Parmezaanse kaas. 

Dinsdag – Kalkoenhaas in masala kokossaus

Kalkoenhaas in masala kokossaus

Super simpel, maar super lekker! Deze magere kalkoenhaas in masala kokossaus smaakt fantastisch lekker met krieltjes en broccoli!

Woensdag – Mexicaanse bonensoep 

bonensoep

Ik heb dit recept nog niet zo lang geleden gepost, maar ik vind dat hij hier prima in dit weekmenu thuishoort. Dit is zo’n recept wat eenvoudig te bereiden is, vol van smaak is en ook nog eens goed vult. Ik kan deze soep iedere week wel eten!

Donderdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade

Burrata, sojabonen en een zacht gekookt eitje… Ohhhh! Je mag mij er echt iedere nacht voor wakker maken. Dit is ZO lekker! 

Vrijdag – Pittige kip met ananas

pittige kip met ananas

Een recept wat ik vroeger thuis vaak at. Pittige kip met ananas en rijst. Vroeger moest ik er niet zo veel van hebben, maar tegenwoordig vind ik het heerlijk! Een simpel gerecht met heel veel smaak. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

3 thoughts on “Weekmenu 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.