Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Salade nicoise

De salade nicoise is misschien wel de bekendste salade uit Frankrijk. Deze salade eet je met tonijn, verschillende groentjes, kruiden en natuurlijk een gekookt eitje. Er zijn enorm veel variaties op deze salade, en ik heb er ook heel veel uitgeprobeerd. En daarom deel ik met jullie mijn favoriete variant op de salade nicoise. Eentje met sperzieboontjes, gekookte aardappeltjes, raapstelen, tomaten, tonijn uit blik (alhoewel verse tonijn nog heel veel lekkerder is) kappertjes en een kruidendressing. 

Deze salade is voor mij het hele seizoen zomer op een bord. Super lekker met een heerlijk wit wijntje ernaast in het brandende zonnetje. Zoals ik net al zei is deze salade natuurlijk zoveel lekkerder met een kort, aan beide kanten gebakken stukje verse tonijn. Je kunt de basis van deze salade prima voorbereiden en deze tijdens de bbq op tafel zetten. Schep de basis van deze salade op je bord en maak het af met een stuk tonijn van de bbq. Wat citroensap en peper en zout erover, hmmm! 

Nu heeft niet iedereen altijd tijd om de bbq aan te steken, dus daarom een snelle variant met tonijn uit blik. De vinaigrette voor deze heerlijke salade maak ik van een olijfolie van goede kwaliteit, een half teentje knoflook, bieslook, wat citroensap en mosterd. Of je nou kiest voor tonijn van de bbq, of deze variant met tonijn uit blik, deze salade is verrassend lekker en ook nog eens snel klaar! 

 

One thought on “Salade nicoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.