Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Sambal van rode pepers en madame Jeanette

Do you like it hot? Het is donderdag dus weer tijd voor een basisrecept! Ik maakte al eens eerder sambal van enkel rode pepers. Die vond ik al heel erg lekker, maar van mij mag het nog best iets pittiger. Ik ben namelijk gek op pittig eten! En zelf sambal maken is een fluitje van een cent. Ik gooi het in mijn gehaktballen, nasi etc. 

Ik kies voor een mix van rode pepers en madame Jeanette want die lagen nog in mijn vriezer. Wil je het liever iets minder pittig dan kun je ook alleen voor rode pepers gaan. Mix er vooral lekker op los. Je kunt de sambal even kort aanfruiten in de pan, dit haalt ook wat scherpte weg. Dit heeft mijn voorkeur, maar je kunt hem ook meteen in een potje stoppen. 

Met een hakmolentje of keukenmachine heb je dit klusje in 5 minuten geklaard! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Sambal van rode pepers en madame Jeanette

Print recept
Aantal personen: 1 potje Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediƫnten

  • 250 gram pepers (ik nam 2 madame Jeanette pepers)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 0,5 citroen
  • 0,5 eetlepel suiker
  • een scheutje azijn
  • zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Doe de pepers, knoflook, ui in een hakmolentje en maal fijn.

2

Pers het sap van een halve citroen uit en voeg dit samen met de suiker, azijn en een scheut zonnebloemolie bij de pepers.

3

Maal opnieuw.

4

Doe het mengsel in een koekenpan en fruit de sambal 5 minuten.

5

Giet het mengsel in gesteriliseerde potjes en bewaar in de koelkast.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.