Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Mocktail met siroop van rabarber, aardbeien en sinaasappel

De mussen vallen van het dak en ook ik heb het tijdens deze warme dagen best wel zwaar. Weinig puf en energie om intensieve dingen te doen en dat is voor mij altijd een beetje moeilijk. Ik heb de afgelopen dagen meer op de bank gehangen dan het afgelopen half jaar. Niet dat dat erg is, want met de laptop op de bank kan ik alsnog best veel doen, maar de grote klussen in huis blijven nu even liggen.

Ik bestelde vorige week het inspiratiepakket van Rechtstreex. Het leek mij wel eens leuk om verrast te worden met ingrediënten die ik zelf waarschijnlijk niet zo snel zou kopen. En dat klopt hoor, want ik ontving een mega grote slobberkool. De naam doet mij een beetje denken aan de snoskomkommers uit de GVR 🙂 Met deze slobberkool ga ik iets heerlijks maken, maar daar gaat deze blog niet over…

Want ook ontving ik 2 prachtige grote stengels rabarber. Ik wilde daar weer een heerlijke compote van maken, maar hield behoorlijk veel kookvocht over van de rabarber, aardbeien en sinaasappel. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus ik maakte er een siroop van. Deze mocktail is heerlijk verfrissend en zeker niet te zoet. Ik mix de siroop met spa rood, ijsblokjes, citroen en verse basilicum. Een heerlijke dorstlessende mocktail waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Tip: je kunt deze mocktail ook in een hoge karaf maken. Vul de karaf met ijsblokjes, citroenpartjes en verse blaadjes basilicum. Staat ook nog eens gezellig op tafel.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  ðŸ™‚

Siroop van rabarber, aardbeien en sinaasappel

Print recept
Aantal personen: 1 flesje siroop Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • sap en rasp van 2 sinaasappels
  • kaneelstokje
  • 0,5 kopje suiker
  • water

Zo maak je het

1

Was de rabarber en snijd 2cm van het onderste gedeelte af. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.

2

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten.

3

Doe de rabarber samen met de aardbeien in een pan. Voeg hier de rasp van 1 sinaasappel en het sap van 2 sinaasappels aan toe samen met een kaneelstokje.

4

Breng langzaam aan de kook en laat zeker 15 tot 20 minuten pruttelen tot de rabarber uit elkaar valt.

5

Giet nu de rabarber en aardbeien af in een vergiet en vang het vocht op. Verwijder het kaneelstokje.

6

De compote van rabarber en aardbeien kun je in een glazen kom in de koelkast bewaren. Lekker voor bij de yoghurt.

7

Giet het sap terug in de pan. Voeg de suiker toe en een klein scheutje water.

8

Breng het geheel aan de kook en roer tot de suiker is opgelost en laat het vocht verdampen zodat je een siroop krijgt.

9

Giet de siroop in een steriele fles en meng de afgekoelde siroop met bruiswater, een schijfje citroen en verse basilicum blaadjes.

10

Enjoy 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.