Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 26

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Panzanella salade

panzanella
Met deze zomerse temperaturen eet ik het liefst een eenvoudige, snelle en lichte maaltijd. Deze Italiaanse panzanella salade doet het altijd erg goed. De tomaten zijn nu zo lekker zoet.

Dinsdag – Plaatpizza met tonijn

plaatpizza met tonijn
Een plaatpizza is altijd een goed idee! Een ideale manie om restjes groenten op te maken. Tonijn heb ik altijd wel in huis, dus deze pizza is binnen no time klaar om de oven in geschoven te worden.

Woensdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip
Deze zomerse rijstsalade met tomaatjes en mango is lekker fris van smaak. Ik maak hem van tevoren en zet hem dan koud in de koelkast. De jerk kip gaat natuurlijk op de barbecue met dit weer!

Donderdag – Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata
Voor deze heerlijke pasta heb je slechts een aantal ingrediënten nodig. Tomaten, een rode peper, ansjovis en natuurlijk een uitje, knoflook en lekker veel Parmezaanse kaas. Ik pluk wat verse tijm en zet zo binnen een handomdraai een heerlijke pasta op tafel.

Vrijdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade
Ik ben dol op edamameboontjes, een zachtgekookt eitje en op burrata. Dus besloot ik om deze drie lievelings ingrediënten met elkaar te combineren. Het resultaat? Zalig!

Zaterdag – Gehaktbrood

gehaktbrood
Het maken van een lekker gehaktbrood is echt niet moeilijk. Een kwestie van alle ingrediënten met elkaar mengen en dan schuif je het gehaktbrood zo de oven in. Lekker met een simpele Franse salade met een zelfgemaakte vinaigrette.

Zondag – Bananen muffins

bananen muffins
Zondag = bakdag en vandaag maak ik deze heerlijke bananenmuffins die het erg goed doen als ontbijt of tussendoortje. Wat je overhoudt neem je de volgende dag gewoon mee naar werk. Scoor je punten mee!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.