Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 29

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Snijbonen ovenschotel – 30 minuten gerecht

snijbonen ovenschotel
Deze snijbonenschotel is favoriet hier op de blog. Iedere week wordt het recept meer dan 100 keer bekeken en ik krijg er veel enthousiaste reacties op. Goed om hem weer eens in het weekmenu te vermelden.

Dinsdag – Linguine met romige pancetta courgette saus

Linguine
Ik ben dol op simpele pasta gerechtjes. Als je met goede en verse ingrediënten werkt dan heeft een pasta weinig nodig. Gooi er een extra snufje liefde bij en je gaat smullen!

Woensdag – Uiensoep met een Spaanse twist

uiensoep met een Spaanse twist
Deze soep maakte ik vorig jaar in het mooie Frankrijk toen ik een week lang voor de gasten van Gite les Veinards kookte. Meteen een succesrecept! Deze soep is zo vol van smaak en lekker lobbig zoals een uiensoep hoort te zijn!

Donderdag – Noedelsalade met kip

Soms vind je een pareltje terug op je eigen blog. Dit recept is al ruim 2 jaar oud en was ik volledig vergeten. Ik herinner me nog wel dat dit een heerlijke frisse salade is, die het goed doet op een warme zomeravond of wanneer je net gesport hebt en iets lichts wilt eten. Ik vind ‘m koud het lekkerst.

Vrijdag – Quiche met zalm

quiche met zalm
Een quiche op de vrijdagavond is altijd een goed idee! Je schuift hem zo de oven in en hebt er verder geen omkijken meer naar. Mijn favoriet is deze quiche met zalm, erwtjes en groene asperges.

Zaterdag – Rucola stamppot

rucola stamppot
Ik ben dol op stamppot en wie zegt dat je alleen maar een stamppot in de winter kunt eten heeft het wat mij betreft helemaal mis. Deze heerlijke vegetarische stamppot met rucola, gekarameliseerde rode ui en gepofte tomaten doet het in de zomer net zo goed.

Zondag – Champignons in bierbeslag

Ik had nog 2 bakjes champignons in mijn koelkast liggen en zat te twijfelen wat ik hiermee moest maken. Opeens herinnerde ik mij het recept van deze champignons in bierbeslag. Een heerlijke snack voor tijdens de borrel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.