Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 5

Zo! Het is alweer zondagavond. Het weekend is hier voorbij gevlogen. Gisterochtend kwam het dochtertje van mijn vriendin hier logeren en ze is net een uurtje de deur uit. Wat een gezelligheid met zo’n kleine dreumes in huis, maar ook wel even wennen. Vanmorgen om 05:15 stond ik al naast haar bedje. Dat ben ik dus echt niet gewend, maar gelukkig was ik de avond van tevoren al lekker op tijd naar bed gegaan. Ik vond het heerlijk om twee dagen te zorgen, en wat was het leuk om te zien hoe ze van mijn eten genoot. Klein lief smulpaapje 🙂 

Vanavond duik ik er lekker op tijd in zodat ik morgen weer fris aan mijn Blije Bietjes kookdag kan beginnen. Ik heb er zin in! Maak er allemaal een mooie week van en eet lekker. 

Maandag – Snijbonen ovenschotel – 30 minuten gerecht

snijbonen ovenschotel

Deze snijbonen ovenschotel met gehakt en tomaatjes maak ik regelmatig de avond van tevoren als ik weet dat ik laat thuis ben en geen tijd en zin meer heb om te koken. Ik hoef hem dan alleen maar in de oven te schuiven en dat is soms heerlijk! Deze ovenschotel trouwens ook 🙂 

Dinsdag – Risotto van biet en mozzarella

bieten risotto

Vandaag eten we lekker vegetarisch met deze risotto van biet met mozzarella en Parmezaanse kaas. Lekker met een eenvoudige salade on the side. 

Woensdag – Kippensoep met heel veel groene groente

kippensoep

De griep heerst dus daarom is het belangrijk om goed te eten met extra veel vitamines. Daarom staat er deze week deze heerlijke kippensoep met extra veel groene groenten op het menu. Zo hebben wij meteen ons dosis vitamine binnen. 

Donderdag – Pittige kip met ananas

pittige kip met ananas

Een gerechtje uit de keuken van mijn ouders. Dit aten wij vroeger regelmatig en staat hier en bij mijn ouders nog regelmatig op het menu. Super simpel en snel klaar te maken. Ik blijf het een toppertje vinden. 

Vrijdag – Andijviestamppot anders

Andijviestamppot

Deze andijviestamppot is net wat anders dan de traditionele andijviestamppot. Ben je benieuwd naar mijn recept? Klik dan even op het linkje hierboven. 

Zaterdag – Makreel rillettes

Makreel rillettes

Het is weekend! Fijn om weer wat meer tijd te hebben om in de keuken te staan. Ik ga 2 verse makrelen halen en deze in mijn rookoventje roken. Hier maak ik dan deze rillettes van die we ‘s avonds bij de borrel kunnen oppeuzelen. Als je geen rookoventje hebt dan kun je ook gerookte makreel bij de visboer kopen. Dan ben je helemaal snel klaar!

Zondag – Drie in de pan met appel en rozijnen

drie in de pan

Een lekker recept voor het zondagochtend ontbijt zijn deze drie in de pan met appel en rozijnen. Lekker met stroop of poedersuiker! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.