Dat we minder vlees moeten eten weten we inmiddels wel. Hoe gaan jullie daarmee om? Proberen jullie structureel minder vlees te eten? En als je dan vlees eet, waar kies je dan voor? Er is zoveel keuze. Koop je vlees bij de supermarkt? Of ga je hiervoor langs de slager? Kies je dan voor biologisch? Of juist niet?
Wij eten hier gemiddeld zo’n 2 a 3 keer per week vlees. Dat komt ook omdat ik vaak recepten voor mijn blog klaar maak. Ik post zeer regelmatig vega recepten, maar ook recepten waar vlees in zit. Waar het kan geef ik advies hoe je het vlees kunt vervangen, mocht je hier niet blij van worden. Ook geef ik het advies om het vlees dat je eet, bij de slager te kopen, en dan het liefst biologisch. De keuze is uiteindelijk aan jullie.
Ik krijg soms wel eens commentaar als ik een recept met vlees op sociale media plaats. Ik vind het altijd lastig om daar mee om te gaan. Ik respecteer ieders mening, en probeer met Blije Bietjes mensen te bewegen om bewustere keuzes te maken, maar ik ben geen vega blog. Mocht je vega zijn en op zoek zijn naar vegetarische recepten? Dan hoef je mijn blog heus niet weg te klikken. Hier vind je namelijk een overzicht van heerlijke vegetarische recepten!
Oke, maar terug naar het gerecht! Ik maakte deze fantastische groenteburgers met tzatziki klaar. Lekker dat die waren! Restje wortels, courgette, paprika in de koelkast? Je hebt binnen no time een zelfgemaakte groenteburger! Lekker op een broodje met tomaat, alfalfa en augurk.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Groenteburgers
Print receptIngrediƫnten
- 1 wortel
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- rasp van een halve citroen
- peterselie
- 1 ei
- 6 eetlepels panko of paneermeel
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Schil de wortel, courgette en ui. Was de paprika en rasp alles samen met de knoflook fijn in een kom.
Meng alles door elkaar en voeg dan de fijngesneden peterselie en de rasp van een halve citroen toe samen met het ei.
Meng het vervolgens met de mosterd, peper en zout. Roer dan de panko of paneermeel er door heen tot het een stevig mengsel is. Is het te nat? Voeg dan nog wat panko of paneermeel toe.
Vorm van de vulling burgers en leg deze op een bord. Dek vervolgens af met plastic folie en plaats de burgers in de koelkast voor minimaal een uur.
Bak de burgers vervolgens in een laagje olijfolie in 15 minuten gaar. Keer de burgers regelmatig om.
Serveer de burgers op een broodje met tzatziki, tomaat, sla, augurk en alfalfa. Of serveer de burgers naast wat gekookte aardappeltjes en groente.
Eetsmakelijk!