Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Zuurkool broodjes

Ik deed al eerder mee aan de swiepswoepswap. Een initiatief van Mandy (and More) waarbij foodbloggers een digitaal kijkje in elkaars keuken nemen en zich laten inspireren.

Hoe leuk ik de swiepswoepswap ook vind, het is elke keer weer hetzelfde liedje. Ik dien mijn bijdrage steeds op de allerlaatste dag van de challenge in. Je zou denken, dan begin je toch eerder? Ja, dat heb ik ook geprobeerd, maar het probleem is dat ik nooit kan kiezen. Die keuzestress heb ik in restaurants ook altijd. Gelukkig komt er dan op den duur een ober langs die mij verplicht een keuze te maken. Bij de swiepswoepswap komt Mandy niet langs, maar zorgt de laatste dag van de challenge ervoor dat ik mezelf eens een schop onder mijn kont moet geven.

Een week geleden plaatste Mandy het recept van zuurkool broodjes. Volgens haar zou dit het nieuwe saucijzenbroodje kunnen worden. Kijk, en dan heb je mijn interesse. Ik ben namelijk dol op zuurkool en helemaal op mijn zigeurner zuurkool. Zo ontstond mijn twist op de zuurkool broodjes van Mandy. Een absolute aanrader als je het mij vraagt!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Zuurkool broodjes

Print recept
Aantal personen: 8 stuks Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram zuurkool
  • 0,5 rode paprika
  • 1/4 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 flinke theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 50 gram spekjes
  • 1 eigeel + 1 el melk
  • peper en zout uit de molen

Zo maak je het

1

Snijd de ui en knoflook fijn en snijd paprika in blokjes.

2

Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en paprika glazig.

3

Voeg hierna de spekblokjes toe en bak deze goudbruin. Let erop dat de ui, knoflook en paprika niet aanbakken.

4

Voeg 1 flinke theelepel paprikapoeder en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.

5

Doe de zuurkool in de pan en meng alles goed door elkaar.

6

Verwarm de oven voor op 220 graden.

7

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

8

Verdeel de zuurkool over het bladerdeeg.

9

Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen goed dicht met een vork.

10

Kluts het eigeel los in een kommetje. Bestrijk de broodjes met het eigeel.

11

Snijd meerdere inkepingen in de bovenkant van het broodje en strooi er wat karwijzaad overheen.

12

Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *