Na een heerlijk weekje in Sevilla is deze Blije Biet weer terug in Nederland en dus ook weer op de blog. De afgelopen week heb ik heerlijk door de smalle straatjes van Sevilla geslenterd, wijntjes gedronken in het zonnetje en elke middag en avond op een terrasje genoten van de meest heerlijke tapa’s. Wat is Sevilla toch mooi! Ik heb mijn ogen uitgekeken en intens genoten van al het moois om mij heen. Alle gebouwen zijn zo mooi, oud en gedetailleerd. Je kunt er uren naar blijven staren.
Binnenkort deel ik de beste tapas restaurants in Sevilla en geef ik je wat tips van de beste hotspots. Voor nu plaats ik weer een heel nieuw weekmenu met allerlei lekkers voor aankomende week. Maak er een fijne week van allemaal 🙂
Meatless Monday – Pompoen salade met geroosterde kikkererwten
Deze gegrilde pompoensalade is een fijne en lichte start van de week en een goed idee wanneer je een dag geen vlees wilt eten. De pompoen gaat heel goed samen met de zoute feta.
Dinsdag – Spaghetti carbonara
Mmmm… Spaghetti carbonara is ALTIJD een goed idee. Het lijkt wellicht moeilijk, omdat je er natuurlijk voor moet waken dat de eieren niet veranderen in roerei, maar als je het gas goed in de gaten houdt dan kan er weinig mis gaan.
Woensdag – Hollandse erwtensoep
Jaaaa! Het mag weer hoor. Tover deze heerlijke erwtensoep maar op tafel. Heerlijk wanneer het buiten zo koud is. Hoe dikker hoe lekkerder (vind ik tenminste)..
Donderdag – Gele curry met kip
Zelf je eigen curry maken moeilijk? Nee hoor! Niet als je dit recept gebruikt. Binnen een mum van tijd tover jij je eigen gele curry op tafel. Lekker met gestoomde broccoli en een kippenpoot.
Vrijdag – Stoute stoof met stout bier en pruimen
Deze heerlijke stoof maak je met stout bier, zoals Guinness. De pruimen smelten in de saus en geven deze stoof een heerlijk zoete smaak. Zeg nou zelf, ziet dit er niet heerlijk uit?
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂