Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Creme Anglaise

Ik ben dol op creme anglaise. Creme aglaise is een chique woord voor custard, en door het toevoegen van het merg van een vanille stokje krijg je vanille saus. En deze super smaakvolle en romige saus maak je heel eenvoudig zelf klaar. Heerlijk over appeltjes uit de oven, als side dish bij een heerlijke taart of bij een wentelteefje. Ik maakte wentelteefjes van Fries suikerbrood wat ik samen met wat gepocheerde appeltjes bij deze heerlijke saus serveerde. Het recept vind je deze week op mijn blog. Nu eerst maar eens aan de slag met het maken van deze heerlijke creme anglaise saus. 

De saus kun je ongeveer een weekje in de koelkast bewaren. Gebruik hiervoor natuurlijk wel een schone en steriele pot. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Creme Anglaise

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 500 ml. melk
  • 6 eidooiers, van kakelverse eitjes
  • 1 vanillestokje
  • 75 gram vanille suiker

Zo maak je het

1

Halveer het vanillestokje en schraap met een mes het merg uit het stokje.

2

Doe de melk in een pan samen met de stokjes en het merg van de vanille.

3

Zet het vuur laag en laat dit ruim 15 minuten staan. De melk hoeft niet te koken, maar heeft alleen wat tijd nodig om de smaak van de vanille goed op te nemen.

4

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een egaal mengsel.

5

Voeg hier langzaam en beetje bij beetje de melk aan toe tot er een egaal mengsel ontstaat.

6

Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en laat de saus langzaam binden. Vergeet niet te blijven roeren!

7

Als de saus lobbig is dan haal je deze door een zeef en laat je deze snel afkoelen, want de saus mag niet door garen.

8

Dit proces beƫindig je het snelst wanneer je de schaal in een bak met koud water zet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.