Goedenavond allemaal! Hebben jullie een fijne week gehad? Ik heb een heerlijk weekend gehad. Een tweetal heerlijke en gezellige etentjes, family time en vandaag heb ik de hele dag in de keuken gestaan en gekookt voor Blije Bietjes. Morgen werk ik een dagje thuis en ga ik ondertussen aan de slag met een tof recept in samenwerking met de Kaapse Brouwers. Zoals jullie misschien al eerder hebben gezien kook ik geregeld met een van de heerlijke speciaal biertjes van de Kaapse Brouwers. Deze keer ga ik aan de slag met een zoet recept. Wat ik precies ga maken zie je morgen op mijn insta stories. Het recept volgt later deze week.
Hebben jullie al nagedacht wat jullie deze week op tafel gaan toveren of heb je nog inspiratie nodig? Scroll dan vooral naar beneden. Er staat weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar.
Maak er een mooie en smakelijke week van!
Meatless Monday – Pasta Puttanesca
Dit klassiek Italiaanse gerecht is doodeenvoudig en perfect voor de Meatless Monday! Letterlijk vertaald ook wel hoerenpasta genoemd. Kies voor een goede kwaliteit pasta, ikzelf ben dol op de pasta van Pastificio Di Martino.
Dinsdag – Tjap Tjoy
Dit Chinese wokgerecht vol groenten wordt vaak gecombineerd met kip, rundvlees of garnaal. Qua groenten kun je natuurlijk eindeloos variëren. Kies de groentjes uit die jij lekker vindt en roerbak deze vooral niet te lang. Zo blijven ze lekker knapperig.
Woensdag – Geroosterde tomatensoep
Ik was deze geroosterde tomatensoep met rode pesto eigenlijk een beetje vergeten. Stom! Want de rode pesto van Parmezaanse kaas, pijnboompitten, tijm en zongedroogde tomaten geeft deze tomatensoep nog meer smaak!
Donderdag – Italiaanse maaltijdsalade
Gooi wat aardappeltjes in de oven met wat rozemarijn, tijm en knoflook. Snijd ondertussen wat tomaatjes in tweeën en hussel alles door elkaar met parmaham, een fijngesneden sjalot en basilicum. Zo simpel is het! En nog lekker ook 🙂
Vrijdag – Zigeuner zuurkool
Nog nooit zigeuner zuurkool gemaakt? Dan is dit je kans! Door het toevoegen van verschillende kruiden en specerijen krijgt deze zuurkool heel veel smaak. Lekker met uitgebakken spekjes. Je kunt mij hier voor wakker maken. Ik ben er dol op!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂