Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 18

Hallo allemaal! Een dagje later dan gepland, want gisteren liep de dag even anders. We zouden in eerste instantie naar de dierentuin gaan, maar het regende zo extreem veel dat we dat bezoekje maar even hebben uitgesteld. We besloten om ‘s avonds uit eten te gaan en ik was zo lekker in huis aan het rommelen dat ik het weekmenu een beetje vergeten was. Oeps! Vandaag ga ik lekker vooruit werken zodat de content voor aankomende en volgende week al lekker klaar staat. 

Hierbij het weekmenu voor deze week. Het ziet er naar uit dat het weer mooi weer gaat worden, fijn! Maak er een mooie week van. 

Maandag – Franse uiensoep

Hier word ik altijd heel erg blij van. Een rijkgevulde uiensoep die met een broodje kaas heel even onder de grill heeft gestaan. De truc van een goede uiensoep zit ‘m in het karameliseren van de uien. Dit neemt wat tijd in beslag, maar hierdoor krijg je wel die donkere en smaakvolle uiensoep. Gelukkig hoef je niet de hele tijd achter het fornuis te staan. 

Dinsdag – Sticky chicken salade

sticky chicken salade

Hmmm! Deze sticky chicken salade met noodles, zoetzure komkommer en radijs is echt een toppertje! Dit gerecht bedacht ik afgelopen zomer toen ik in Kroatië sticky chicken bestelde wat behoorlijk tegenviel. Dit recept keert regelmatig terug in mijn keuken. 

Woensdag – Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Met wat tomaten en rode peper kun je een heerlijke pastasaus maken. Super simpel en binnen no time op tafel. Oh, en ook nog eens vegetarisch. Prima voor een woensdagavond. 

Donderdag – Quiche met broccolli

quiche met broccoli

Het leuke van quiches is dat je eindeloos kunt variëren met de ingrediënten en dat maakt het ook een prima gerecht om leftovers een nieuw leven in te blazen. Pin je dus vooral niet vast op dit recept, en gebruik gewoon lekker wat je nog in je koelkast hebt liggen. Laat je mij via Instagram weten wat je maakt? Gebruik dan de hashtag #blijebietjes

Vrijdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Van veel volgers heb ik te horen gekregen dat dit gerecht enorm in de smaak viel. Tijd om deze dus weer eens in het weekmenu te verwerken. Deze pittige stoof eet je met tortilla’s samen met wat guacamole en een toefje crème fraîche. Je likt er je vingers bij af!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.