Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Appeltjes uit de oven met creme anglaise

Boterzachte crème anglaise en Elstar appeltjes met kaneel en bruine suiker uit de oven. Wat wil je nog meer?? Dit is een super simpel maar oh zo lekker nagerecht en perfect om het kerstdiner mee af te sluiten. De crème anglaise maak je lekker van tevoren zodat je ‘s avonds alleen maar de appeltjes in de oven hoeft te schuiven. Daarna kruip je weer gezellig aan tafel en geniet je de laatste slokjes wijn uit je glas. Na 30 minuten zijn de appeltjes klaar en serveer jij binnen een handomdraai een super lekker nagerecht.

Dit heb je nodig
… voor 4 personen

4 Elstar appels
500 ml. melk
6 eidooiers, van kakelverse eitjes
1 vanillestokje
75 gram vanille suiker
kaneel
bruine suiker

Halveer het vanillestokje en schraap met een mes het merg uit het stokje. Doe de melk in een pan samen met de stokjes en het merg van de vanille. Zet het vuur laag en laat dit ruim 15 minuten staan. De melk hoeft niet te koken, maar heeft alleen wat tijd nodig om de smaak van de vanille goed op te nemen.

Klop de eidooiers samen met de suiker tot een egaal mengsel. Voeg hier langzaam en beetje bij beetje de melk aan toe. Giet het mengsel terug bij de melk in de pan en laat de saus langzaam binden. Vergeet niet te blijven roeren! Als de saus lobbig is dan haal je deze door een zeef en laat je deze snel afkoelen, want de saus mag niet door garen. Dit proces beëindig je het snelst wanneer je de schaal in een bak met koud water zet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de appels en boor het klokhuis uit de appels. Meng 2 eetlepels bruine suiker met een theelepel kaneel en wrijf met dit mengsel de appels in. Plaats de appels vervolgens in een schaal en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Serveer de appeltjes uit de oven met een flink lepel crème anglaise.

2 thoughts on “Appeltjes uit de oven met creme anglaise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.