De budget challenge!
Het tweede budgetrecept van deze budget week! In mijn vorige post liet ik weten wat de budgetchallenge precies inhoudt en waarom ik dit doe. Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke en snelle Aziatische noodles met heel veel groenten.
Voor dit recept was ik bij de Albert Heijn het volgende kwijt:
- 0,5 paksoi > 0,82 cent
- 0,5 broccoli > 0,41 cent
- 0,5 bakje champignons > 0,51 cent
- 1 duimlengte gember > 0,20 cent
- 1/3 rode peper > 0,13 cent
- 0,5 pakje noodles > 0,97 cent
- 2 eieren (biologisch) > 0,36 cent
- 1 kipfilet > 1,50
Totaal: 4,90 voor 2 personen – 2,45 per persoon
Nu hoor ik je denken… “Ja, en wat doe ik dan met de rest van de paksoi? Of met de broccoli of champignons?” Ik snap je helemaal. Bekijk daarom eens dit recept voor een heerlijke misosoep en verwerk hierin de restjes die je van deze maaltijd overhoudt. Zijn jullie met zijn viertjes thuis? Dan bof je! Dan kun je alles opmaken 🙂
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van
Aziatische noodles met heel veel groenten
Print receptIngrediënten
- 1/2 broccoli
- 1/2 paksoi
- 1/2 bakje champignons
- 1 duimlengte gember
- 1/3 rode peper
- 1 kipfilet of 2 eitjes
- noodles
- 2 eetlepels soja
- 1 tl. vissaus
- 1 tl. sesamolie
- zonnebloemolie
Zo maak je het
Snijd als eerste alle groenten in stukjes. Het blad van de paksoi kun je fijnsnijden en apart houden, deze hoeft namelijk heel kort in de pan. De broccoli in kleine roosjes, de paksoi in stukjes, de champignons in schijfjes en de gember en rode peper kun je fijnsnijden.
Als je de variant met kip wilt maken dan snijd je vervolgens 1 kipfilet in blokjes. Bak deze in een laagje zonnebloemolie gaar en haal vervolgens uit de pan.
Kook de noodles volgens de verpakking. Die van mij moesten 4 minuten weken in gekookt water.
Verhit opnieuw wat zonnebloemolie en bak als eerste de gember en rode peper 2 minuten. Voeg dan de paksoi en broccoli toe. Roerbak dit ook zeker 4 minuten.
Voeg dan de champignons toe. Deze hebben ongeveer 3 minuten nodig.
Dan mag het groen van de paksoi erbij, samen met 2 eetlepels soja, 1 theelepel vissaus en 1 theelepel sesamolie.
Doe de noodles terug in de pan en meng alles goed door elkaar.
Ga je voor de gebakken eitjes? Verhit dan wat zonnebloemolie in een pan en bak hierin de spiegeleitjes.
Eetsmakelijk!