Zoals jullie misschien al gemerkt hebben ben ik de laatste tijd wat aan het experimenteren met recepten die menig mens wel eens bij de plaatselijke Chinees besteld. Deze keer de keuze voor de babi ketjap. Ik ben geen fan van eten afhalen, en als ik dat dan al doe, dan is het eigenlijk altijd een patatje omdat ik geen frituurpan heb. Wat ik altijd zo irritant vond van Chinees eten was dat je altijd binnen no time een vol gevoel had, en 1,5 uur later, en soms nog eerder, weer zin had in eten.
Ik heb vernomen dat ik niet de enige ben met dit probleem, maar waar het precies aan ligt weet ik niet. Een speciaal stofje misschien? Ze gebruiken immers ook vetsin. Maar waarom? Alsof iemand na 2 uur dan weer Chinees gaat halen… “Hallo meneer, mag ik nog een keer bestelling 119 van 2 uur geleden alstublieftl” …. “Ja, met extra kloeppoek“.
Snijd de hamlappen in reepjes. Verhit wat zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de ui in 2 minuten glazig. Voeg vervolgens de knoflook, gember, rode peper en korianderpoeder toe en fruit dit op laag vuur 2 minuten aan. Doe dan het vlees in de pan en bak op middelhoog vuur tot het vlees aan alle kanten begint te kleuren. Voeg 5 eetlepels ketjap toe en het sap van 1 limoen. Meng alles goed door elkaar, breng aan de kook en zet het vuur dan zacht. Doe een deksel op de pan en laat dit gerecht ruim 1,5 uur op heel laag vuur (of sudderplaatje) stoven. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar. Kook het ei in een steelpannetje. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van circa 7 cm. Doe de sperziebonen in een wokpan en voeg wat water toe. Blanceer de sperziebonen voor ongeveer 3 minuten. Giet af en was je wokpan even af. Zet deze terug op het vuur en voeg een klein scheutje olie toe. Wok de sperziebonen samen met wat sambal 2/3 minuten zodat ze lekker knapperig blijven. Serveer samen met de babi ketjap, rijst en het gekookte eitje. Enjoy! Oh.. Voor de foto strooide ik er wat gebakken uitjes overheen. Moet je ook doen!Babi ketjap
Print recept
Ingrediƫnten
Zo maak je het
3 thoughts on “Babi ketjap”