Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Bananen muffins

Als je mijn blog al langer volgt dan is het je misschien wel opgevallen dat ik weinig bak. Koken doe ik mega graag en heb ik altijd leuk gevonden. Bakken daarentegen een stuk minder. Ik denk dat dat komt omdat ik totaal geen zoetekauw ben. Een reep chocolade of een pak koekjes kan hier maanden in de kast blijven liggen. Heb ik een zak chips of een bakje olijven in huis, dan gaat dat een stuk sneller op 🙂

Maargoed, als ik dan een zoet recept op Blije Bietjes plaats dan zie ik aan de statistieken dat jullie hier wel blij van worden. Dus ik ga mijn best doen om iets vaker een baksel op Blije Bietjes te plaatsen.

Vorige keer maakte ik muffins van amandelmeel en dadels en die vielen goed in de smaak. Ik had nog voldoende amandelmeel in huis en twee bananen die erg rijp waren. Dus ik ging aan de slag met deze bananen muffins. Eigenlijk super gezond, want in het beslag is geen suiker te vinden. Je kunt ervoor kiezen om de muffins zo te laten, maar ik wilde ze nog net even iets mooier maken door ze te voorzien van dun laagje glazuur zodat de topping van zaden mooi bleef zitten. Tsjah, het oog wil natuurlijk ook wat.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Bananen muffins

Print recept
Aantal personen: 10 muffins Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • granola mix / zaden / rozijnen
  • kaneel
  • zout
  • 100 gram poedersuiker (optioneel)
  • 2 eetlepels water (optioneel)

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 185 graden.

2

Prak de bananen fijn en meng deze met het ei en de Griekse yoghurt. Voeg kaneel toe naar smaak en roer goed door.

3

Meng het amandelmeel met de baking soda en bakpoeder en een snufje zout. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed door.

4

Voeg naar smaak zaden en rozijnen toe.

5

Vul de muffin vormpjes met het beslag en plaats de muffins voor ongeveer 20 - 25 minuten in de oven tot ze gaar en droog van binnen zijn.

6

Laat de muffins even afkoelen en serveer dan direct.

7

Je kunt optioneel nog een glazuur maken door poedersuiker en water te mengen en de muffins met het glazuur te bestrijken. Strooi er nog wat extra zaden en rozijnen overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.